Witam tak jak w temacie wymieniałem na zimę płyn w chłodnicy teraz zerkam jaki jest stan jego i się zdziwiłem bo na minimum gdzieś mi on ucieka i zauważyłem że zaczął dimić
Witam tak jak w temacie wymieniałem na zimę płyn w chłodnicy teraz zerkam jaki jest stan jego i się zdziwiłem bo na minimum gdzieś mi on ucieka i zauważyłem że zaczął dimić
Trzeba byłoby sprawdzać poziom częściej. Wyciekać może gdzieś na łączeniach węży. Zobacz czy gdzieś nie masz mokro w okolicach łączeń, ewentualnie przy chłodnicy. Zaczął dymić - a na jaki kolor?
P.S. Nie zakładaj dwóch identycznych tematów w rożnych działach bo więcej z tego problemów niż pożytku.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Uszczelka pod głowicą.
A jest masełko pod korkiem oleju?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
bulgocze płyn w zbiorniczku wyrównawczym ?
Masełko to teraz może być już na krótkich trasach i to normalne, zaczęło się robić zimno i niedogrzanie wychodzi na wierzch (dziś po przejeździe 3 kilometrów ojca samochodem było masełko pod korkiem). Raczej bym szukał bulgotania w płynie chłodniczym i ciemnego czegoś (konsystencja szlamu) w płynie chłodniczym
Może być ze jak wymieniłeś płyn to dopiero sie odpowietrzyła i ubyło płyny dymić bedzie teraz na biało zimno juz![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Albo uszczelka pod głowicą puszcza i płyn idzie do silnika, może gdzieś masz sparciałe węże i wycieka Ci, albo tak jak u mnie kuna mi przegryzła wąż i wyciekało![]()
![]()
Może chłodnicę ch... strzelił. Może pompa padła. W rozjebundzie jak mi pompa zatrzymała się w nieodpowiednim miejscu to odgłos wylewającej się wody był taki jakby ktoś się zrzygał! Trochę wstyd było, ale co tam![]()