140 wysokość, prześwit z tyłu 17 przód 15. Dodam że zawias standard
140 wysokość, prześwit z tyłu 17 przód 15. Dodam że zawias standard
Dzięki. Czyli jednak da się osiągnąć fabryczne wymiary. W takim razie ja mam ekstremalnie niskie sprężyny.....
U mnie zawieszenie z tyłu było wymieniane ok. miesiąc temu amorki monroe + sprężyny,banan,tuleje wahacza dolnego poli. po tym zabiegu tył jakby się zbiegł i wydaje mi się że jest wyżej oczywiście amorki miałem baaardzo słabe. , przód kyb + amorki plus cały zawias rok temu.
U mnie cały zawias jest w idealnym stanie. Sprawdzany wnikliwie jakiś miesiąc temu. Jedynie dwie tuleje z przodu musiałem wymienić. Poprzednik dał twardsze i niższe sprężyny. Fakt że cała ładnie leży i ładnie to wygląda ale muszę strasznie uważać. Nie ma mowy o krawężnikach (nawet najniższych) czy o koleinach. Muszę jechać po górkachMiejsca parkingowe z leżącymi blokadami tez odpadają
I tak z ciekawości chciałem sprawdzić ile jest bo na 20mm to mi nie wyglądało. Więc jak zmierzyłem to gały mi wyszły..... -65mm. Dlatego chciałem porównać. Myślałem że te 141cm w danych katalogowych to pomyłka. Jednak nie.
Powiem ci że ja też mam problem z podjazdami na krawężniki mimo 15 cm prześwitu z przodu. Może bardziej boję się podjeżdżać gdyż raz już spawałem miskę, może niech wypowie się jakiś posiadacz aibachów jakiś gwincik???
obecną na tych kołach jeździ mi się kompletnie bezstresowo tym bardziej że w v6 miska jest bardziej ukryta niż w jtd ,o jtdm się nie wypowiadam bo ten samochód się wogóle nie uginał. A czy u was w wersji przed 2001 rokiem na kołach 225 też jest tak beznadziejnie na koleinach ,tak że jak się wjedzie w koleinę albo inną specjalność polskich dróg to aż kierownicę wykrzywia? W mojej pierwszej (obecnie szwagra ),na kołach 205 tez to wystepuje ale w mniejszym stopniu ,u mnie chce wyrwać kierownicę z rąk dosłownie ,w polifcie tego nie miałem,było mało wygodnie ale nic na niej nie robiło wrażenia a oponki też były 225.
Na ładnych dorgach nie ma problemu ,jedzie prosto ale tylko zaczną się koleiny ( a u mnie z reguły tak wyglądają drogi ) to jest sajgon
Nie ma znaczenia która alfa. Wszystkie miały ten sam zawias. Jedynie po 2000 roku utwardzono nieco zawieszenie przez sprężyny. Reszta jest identyczna. Więc jeżeli porównujesz auta z tymi samymi kapciami i w serii to po prostu Ci się wydaje że jest inaczej. Jednak szersze opony z tego co wiem są bardziej podatne na koleiny. Jak jadę alfą w takim jednym miejscu to mnie ściąga do kolein jak cholera. A punto na tych rowerowych kółkach przejeżdża jak po pagórkach![]()
niby tak ,niby tylko utwardzono sprężyny a jazda tym autami jest zupełnie inna ,proponuje się przejechać i ocenić. 166 po lifcie jeździ jak 156 na sportpacku.A ja miałem zwykłe zawieszenie a nie TI
Moja tempra tak miała latała sobie jak ją poprowadziłem. W alfce mam 215 jakoś nie zauważyłem specjalnie żeby mnie targało na bok, aczkolwiek zdarza się na niektórych specjalnych "rowach" tranzytowychpotrafi bujnąć.
- - - Updated - - -
na dachu w najwyższym punkcie po szerokości czyżby coś niższego czy standard?