Różne dziwne rzeczy się dzieją gdy akumulator jest do bani. Nie wykluczałbym tego. A nic Cię nie kosztuje podłączyć pewny akumulator i sprawdzić.
Różne dziwne rzeczy się dzieją gdy akumulator jest do bani. Nie wykluczałbym tego. A nic Cię nie kosztuje podłączyć pewny akumulator i sprawdzić.
kurcze zrobiłbym to ale nie mam żadnego zapasowego aku ani specjalnie kogos z samochodem aby poprosić o przysługę..
Ty zanim podepniesz drugi aku to skombinuj miernik i zobacz pobór prądu na postoju. Zanim zaczniesz mierzyć to odłącz lampkę w bagażniku aby mieć realny pomiar. A co do szalenia wskaźników, to przy słabiutkim aku nie dość, ze będą wariowały to jeszcze można je upalić.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Jak koledzy piszą aku do bani, albo jakaś masa gdzieś zaśniedziała albo luźna?
Jeśli chodzi o wodę to leje Ci się z podszybia. Otwierasz maskę i po lewej stronie przy szybie zdejmujesz klapkę, uszczelniasz (kit, silikon dekarski) wszystkie zgrzewy i czyścisz odpływ. Było wałkowane na forum.
Osobiście serwisuje w Auto Bero na ul. Wał Miedzeszyński 456 tel. 793 406 406, naprawdę uczciwi mechanicy, nie jak większość w Warszawie typowi naciągacze.
Póki co nie miałem nic poważniejszego, trochę eksploatacyjnych części u nich wymieniałem no i code mi wyskoczyło przez co nie mogłem uruchomić silnika - słaby akumulator.
Zadzwoń i zapytaj czy by się podjęli diagnozy i naprawy, kto pyta nie błądzi![]()
Rozwiązanie!
Na początku tygodnia odstawiłem samochód do serwisu. Co się okazało: mianowicie rzeczywiście ciekło z podszybia, ale uwaga! tam gdzie powinien być plastikowy element odprowadzający wodę była wsadzona taka sztywna koszulka na dokumenty!!!! :O aż dziwne że to działało przez 4 lata - od kiedy jestem posiadaczem tego samochodu; chociaż z drugiej strony chyba nie do końca działało skoro non-stop borykałem się z parującymi szybami w deszczowe dni. Ponad to wymieniona zostanie nagrzewnica - też ciekła, kapało na centralkę skrzyni - stąd miałem problemy ze skrzynią i smród w samochodzie. Dodatkowo zostaną przesmarowane wszystkie klapy nawiewu, aby więcej nie widzieć "air conditioner faulty...", naprawiony został termometr zewnętrzny (zaśniedziałe styki na kostce), wymieniony przepływomierz (brak mocy), a także wnętrze gruntownie wysuszone (wyjęte wszystko do blachy). Akumulator po prostu skończył żywot, a poza tym był 62AH, 100AH już w drodze. Pozdrawiam i dziekuję za zainteresowanie tematem!
wstawiłem do Twardowskiego - bardzo profesjonalny serwis, miła obsługa, a robota na naprawdę najwyższym poziomie. Jak się domyślasz jest drogo - za wszystkie w/w czynności + zdjęcie alarmu, dopełnienie klimy będzie 2k zł. (robocizna, ale w sumie się nie dziwię - jak dzisiaj zobaczyłem rozgrzebany samochód to na prawdę dużo pracy) Nagrzewnicę, przepływomierz i aku kupiłem sam i do nich zawiozłem bez problemu, bo u nich ceny części są nie do przyjęcia. Mam za to pewność, ze robota będzie zrobiona dobrze.