Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Przerobienie zwykłego kluczyka

Użytkownik Ogier Avatar AdiUssj
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie Przerobienie zwykłego kluczyka

Witam, mój problem wygląda tak, że przy zakupie alfy dostałem tylko jeden kluczyk i to bez przycisków do centralki. Nie miałem pilota i musiałem normalnie otwierać kluczykiem. Potem kupiłem taki sterownik jak w tej aukcji http://moto.allegro.pl/markowy-stero...687184436.html ale denerwuje mnie ten doczepiany pilot i chciałbym otwierać ze swojego kluczyka. W moim kluczu pewnie nie ma elektryki i pastylki immo ale gdybym taką zdobył to jest możliwość zakodowania go pod moją belle? Nie znam się na tym więc proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani

Użytkownik Pirat drogowy Avatar badylija
    Mieszka w
    Mielec / Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Dzwoń i pytaj: http://enigmaserwis.pl/
    Jestem na 100% pewien, że uzyskasz odpowiedź na pytanie. Ja dorabiałem tam drugi kluczyk (zwykły), bez karty kodowej, za 250zł. Normalnie, w aso, sama karta kodowa jakieś 200zł. Wiem, że dorabia też kluczyki z pilotem. W swoim kluczyku pastylkę masz, nie masz elektroniki. Do Krakowa tak daleko z Mielca też nie jest
    Pozdro

Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

Dzięki badylija jak przyjadę do kraju to się z nimi skontaktuje. Kartę kodową mam więc nie powinno być problemu. A jak to jest, ja nie miałem pilota do centralki to jest jakiś moduł w aucie żeby otwierał zamki z pilota?
    Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Co do kluczyka to musisz mieć w nim pastylkę immo. Zasadniczo jeśli miałbyś kartę kodową to dorobienie pilota było łatwe. Wystarczyło kupić pilot od innej 147, przełożyć swój grot, pastylkę immo i przeprogramować elektronikę za pomocą FES z kabelkiem ELM327.

Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

Czyli potrzebny mi tylko nowy kluczyk z elektryką w środku? Gdybym wiedział wcześniej
    Jeszcze jedno wszystkie alfy były wyposażone w centralne zamki na pilota? Jeżeli tak to ciekawe co poprzedni właściciel zrobił z pilotami...
    Ostatnio edytowane przez AdiUssj ; 16-10-2012 o 17:33

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Może w starym kluczyku przestała działać elektronika i zaczął używać bez pilota. Nie zaszkodzi zapytać. A jeśli chodzi o kluczyk to sama elektronika Ci nie wystarczy. Musisz mieć jeszcze pastylke immo

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Teraz jak już przerobiłeś z tym nowym centralnym bo po zawodach, chyba że by Ci się chciało to wszystko odpinać .
    Wszystkie 147 miały fabrycznie pilota z tego co się orientuję.

A miałeś kartę kodową?

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Teraz jak już przerobiłeś z tym nowym centralnym bo po zawodach, chyba że by Ci się chciało to wszystko odpinać .
    Wszystkie 147 miały fabrycznie pilota z tego co się orientuję.

A miałeś kartę kodową?
    Czemu po zawodach?? Myślę że kolega nie wymontowal oryginalnej centralki. Sygnały łączy sie równolegle więc działanie jednej centralki nie wpływa na działanie drugiej.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Nie wiem jak w 147 ale w pewnie podobnie jak w 156 - jest sporo roboty z wrzuceniem tego nowego. Dlatego pisałem o tym, że mógł mieć mniej pracy gdyby o standardowym pomyślał wcześniej - w takim znaczeniu po zawodach.