Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Temat: Zakupiłem alfe 159 prosze o pomoc!

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    159 jtdm 115km SW

Domyślnie

Witam jestem z Wielkopolski więc do Krakowa odpada. Co do wtrysków to dwa mocno leją na kompie pokazywały ponad 2.0 wtrysk 2 i 3. Podłączyli taką pompkę i w 2 i 3 paliwo o wiele szybciej się napełniało. Nie wiem co robić i gdzie się udać
    Każda rada się przyda.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał paw84 Zobacz post
    Witam jestem z Wielkopolski więc do Krakowa odpada. Co do wtrysków to dwa mocno leją na kompie pokazywały ponad 2.0 wtrysk 2 i 3. Podłączyli taką pompkę i w 2 i 3 paliwo o wiele szybciej się napełniało. Nie wiem co robić i gdzie się udać
    Każda rada się przyda.
    No to jak 2 pokazywały ponad 2.0, to dwa pozostałe pokazywały ponad -2.0 tak? Bo suma korekt musi być równa zero.
    Poza tym korekta +2.0 równie dobrze oznacza, że wtrysk ma przypchaną końcówkę i komputer otwiera go na dłuższy czas.

Jeśli nie chce Ci się bawić w wymianę końcówek - odczytaj numery wtryskiwaczy i zorganizuje się 2 sprawne używki po c.a. 300 PLN za wtryskiwacz.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Auto
    159 jtdm 115km SW

Domyślnie

Właśnie że nie na jednym było coś koło 0.6 na drugim coś koło 0,8 a na pozostałych walniętych dwóch koło 2.0!!!
    Koleś mówił że dwa działają ok a dwa nie! Po rozmowie z nim na osobności proponował mi oddanie do regeneracji ale w moim mieście nie poleca bo kiedyś od citroena dali wtrysk i wrócił w takim stanie że nie chciał odpalić.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Właśnie że nie na jednym było coś koło 0.6 na drugim coś koło 0,8 a na pozostałych walniętych dwóch koło 2.0!!!
    Koleś mówił że dwa działają ok a dwa nie! Po rozmowie z nim na osobności proponował mi oddanie do regeneracji ale w moim mieście nie poleca bo kiedyś od citroena dali wtrysk i wrócił w takim stanie że nie chciał odpalić.
    Więc Ci tłumaczę jeszcze raz - masz 4 wtryskiwacze. Każdy może mieć korektę gdzieś od -5 do +5. SUMA wszystkich korekt musi być zero. Jeżeli na jednym jest 0.6, na drugim 0.8, to pozostałe dwa w sumie muszą dać -1.4. Tu nie ma zgadywanki "było coś koło 2, albo -2, albo jeszcze w ogóle nie wiadomo dokładnie". Albo znasz dokładne parametry, albo można sobie te informacje wsadzić w buty i jeszcze raz należy wykonać pomiar parametrów pracy wtryskiwaczy i wtedy zastanowić się, czy wydanie 1700 PLN na jeden wtryskiwacz będzie miało jakiś sens. Zwłaszcza, że rozjechane korekty wcale nie muszą oznaczać problemów z wtryskiem!
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Airen
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Była: Alfa Romeo 159SW marrone luci di bosco/Jest: Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Popytaj na forum regionalnym, może Ci polecą jakiegoś dobrego mechanika, a nie wymieniaczo-wróżbitów. Nie podejmuj pochopnych decyzji, bo wymienisz pół silnika na darmo. Tomek dobrze Ci radzi.
    "For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Umów sie z kimś z forum kto ma interface i FES i sprawdzisz dokładnie co i jak z tymi wtryskami sie dzieje.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar nico
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Witam jestem z Wielkopolski więc do Krakowa odpada.
    Podjedź do Piotra Nagórskiego w Łęczycy pod Poznaniem (ASO Fiata). Człowiek zna się na rzeczy.
    pzdr

Auto
    159 jtdm 115km SW

Domyślnie

Witam dzisiaj podjechałem do serwisu bosch i dwa wtryski do naprawy zamknę się w 1000zł ufff Jutro oddaje auto i zobaczymy jakie przyniesie rezultaty.

Auto
    159 jtdm 115km SW

Domyślnie

Witam odebrałem z serwisu auto i więc tak: 2 wtryski były regerowane oraz wymiana pompy ciśnienia! Jak narazie wszystko ok. Chyba będę musiał się zastanowić nad zwiększeniem mocy bo toszkę słabo ciągnie Ale to już innnnym razem jak się uzbiera parę groszy!
    Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i rady.