Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym lataniem, u mnie nie widzę takiego objawu, zdarzało mi się też jechać prędkością maksymalną powyżej 200 km/h i bezproblemowo.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym lataniem, u mnie nie widzę takiego objawu, zdarzało mi się też jechać prędkością maksymalną powyżej 200 km/h i bezproblemowo.
Może Mito z silnikiem 0.9 jest mniej dociążone z powodu mniejszego silnika.
edit.
Sprawdziłem dane techniczne i wersja z 0.9 jest... cięższa od mojego, a "latania" przy wyższych prędkościach nie odczuwam.
Ostatnio edytowane przez Frajbe ; 19-04-2015 o 12:17
Może to kwestia opon- wyższy profil, bardziej miękka mieszanka i styknie.![]()
Dostałem jako zastępczaka Ypsilona z tym silnikiem... Jestem wręcz porażony jego kulturą pracy, a raczej jej brakiem. Przez pierwsze 5 minut nie mogłem się zorientować, czy to benzyna, czy diesel. Dopiero po dokręceniu do 5 tys. obrotów stwierdziłem, że chyba jednak benzyna, chociaż na stacji musiałem się upewnić, co jest wklejone pod klapką. Trzeba toto trzymać w okolicy 3 tys. obrotów, żeby nie trzęsło całym samochodem. Spalanie na trasie na której Giuliettą mam 7.1 litra tutaj 5.7. Ale lepiej jeździło mi się chyba nawet Pandą z 1.3 JTD, chociaż trzeba przyznać, że po ustabilizowaniu prędkości i tych ok. 3 tys. obrotów jest w miarę znośnie i ciszej niż w dieslu.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
UWAGA, Dementuję moją wcześniejszą opinię, że przy wysokiej prędkości auto ma tendencje do "podfruwania". Przetestowałem TwinAira przy zbliżonej do maksymalnej prędkości (180 km/h, a max to 188km/h) i stwierdzam, że nie lata. Wcześniejsza obserwacja wynikała z tego, że jechałem w bardzo wietrznych warunkach i prawdopodobnie wiało tak mocno, że miałem wrażenie, że chwilami auto traci stabilność. W normalnych warunkach- nic z tych rzeczy, ale przy tych 180 km/h hałas w środku porządnie daje się we znaki. Przy okazji informuję, że przy tej prędkości komputerek pokazuje spalanie chwilowe między 12l a 14l/100km.
Łooł, to tyle co mój 2.0 przy tych prędkościach.![]()
Normalna sprawa.
Witam
Zamierzam się na punto z tym silnikiem ale strasznie mało informacji na temat usterkowości czy eksploatacji po paru tyś km.
Niektórzy mają już auto z twinair ponad dwa lata prosił bym o jakieś info ile km zrobili i jak się sprawuje,co psuje w tym silniczku.
Nie kupuj tego silnika. Albo inaczej - przejedź się przed zakupem i ustal, czy Ci odpowiada.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
silnik do pandy
punto za ciezkie lepiej wez 1,4 56KW nie do zdarcia