Strona 11 z 34 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bielik
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    W zasadzie to..przypomniało mi się coś - czy my mamy w swoich autkach składane lusterka ???
    Mamy ale sam nie bardzo wiem jak złożyć Raz przed myciem kolesiowi udało się złożyć
    "Przyczajony coupe, ukryty sedan - Alfa Romeo 156 1,9 JTD"

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

omijaj automatyczne myjnie, chyba że chcesz zniszczyć lakier. Na ciemnym laku widać każdą ryske. Jedz lepiej na samooobsługową, ąlbo jeszcze lepiej, szampon sonax gąbka i jazda... A lusterka normalnie sie składa, może zapikły się mechanizmy bo przez te lata nikt ich nie składał. Polej je wd40 powinno puścić...

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi Koledzy , przeważnie myłem autka u siebie w ogrodzie , tak więc pewnie i tym razem tak zrobię ,pogoda ku temu znakomita , jutro niedziela więc i czas by się znalazł aby Alfik dobrze wyglądał
    Pozdrowienia...

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

kolego karcherem sobie umyj u mnie w LDZ są takie myjnie z karcherami samoobsługowe , masz tam 4 stopnie podajże , mikrogranulki,woskowanie,spłukiwanie itd coś w tym stylu i klikasz sobie które chcesz wrzucasz 6 zł i cały samochód umyjesz na błysk

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Chrzaniłem się dziś chyba z 4 godziny.....,Alfa lśni.....,lecz wiedziałem że myjąc ręcznie te auto po raz pierwszy od momentu kiedy stałem się jego właścicielem wiedziałem że znajdę każdy mankament lakieru ( pedant.......cóż poradzę....).Z daleka wygląda znakomicie , błyszczy jak psu jajca...... , lakier jednak pozostawia wiele do życzenia.....,od groma delikatnych rysek , kilka maleńkich pęcherzyków rdzy na błotnikach , nieudolnie zamaskowane ryski na drzwiach pasażera i ogólnie po myjce automatycznej lakier jest szczerze mówiąc " do dupy "........

Latem więc polerka....

Dziś wypolerowałem po myciu ręcznie jakimś preparatem do polerowania lakieru....

Jutro fotki

Pozdrawiam

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

kolego do małych rysek polecam http://allegro.pl/turtle-wax-wosk-ko...190895605.html nie ma śladu po niektórych rysach , a niektóre są bdb zamaskowane , jeśli chodzi o efekty za 33zł z przes to rezultat jest bajka i do tego na jakieś małe odpryski lakier w pędzelku

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Witam po dość długiej przerwie....

Wypadało by się pochwalić co w tym czasie zrobiłem dla swojej Belli - otóż......w zasadzie nic poza wymianą kompletnego podświetlenia deski i wskazników....

Jednak....zainwestowałem sporo pieniążków i po obecnym długim weekendzie zabieram się za zawieszenie , filtry i oleum.

Karton części już czeka na zamontowanie

Posiadam już nowiutkie :

- wahacze górne 2szt
    - wahacze dolne 2szt
    - końcówki drążka kierowniczego 2szt
    - drążki kierownicze 2 szt
    - łączniki stabilizatorów 2 szt
    - gumy drążka stabilizatora 2szt
    - wahacze tylne poprzeczne 4 szt
    - filtr oleju
    - filtr paliwka
    - filtr powietrza
    - filtr kabinowy ( węglowy )
    - olej Valvoline DuraBlend 10W40 Diesel
    - mnóstwo chęci do pracy

Tak więc reasumując po wymianie tego wszystkiego pozostanie mi na dobrą sprawę estetyka zewnętrzna autka , czyli wymiana lamp , zderzaka przedniego , poprawki lakiernicze i to było by na tyle Zapomniałbym - wymiana listw zbierających i uszczelek drzwi od strony karoserii ( bagażnik dachowy pozostawił dziury w gumach...).

Moja Bella zaczyna powolutku być tym , czym powinna......radością i szczęściem z jej posiadania

Pozdrowienia serdeczne ze słonecznych Mikołajek

binio_vfr
    Gość

Domyślnie

Hehe zacząłem czytać od początku posta i trochę śmiać mi się chce Ja kupiłem swoją Alfę podobnie, krótki impuls, wycieczka pociągiem z Wawy do Zielonej Góry, o 21 byłem na miejscu, krótka przejażdżka i wziąłem - 156SW, 2001, 1.8TS. Dwa dni przed wyjazdem emigracyjnym do Austrii. rzeczy zapakowane, żona zapakowana, jedziemy... po 100km tankowanie na BP, coś strzeliło w silniku, jeden gar przestał pracować, kontrolka awarii silnika - lekki dreszcz paniki, ale po chwili wszystko jest ok. No i od tamtej pory minęły dwa miesiące. Po dwóch tygodniach musiałem wymienić akumulator, po wymianie auto nie chciało odpalić - czujnik położenia wału - silnik ciepły = alfa nie ruszy, chyba że z popychu. Na szczęście Austriacy to uczynni ludzie i zawsze znajdzie się ktoś, kto popchnie Byłem na przeglądzie w Austrii. Wyszła linka, hamulca ręcznego, łożysko koła, stabilizator i opinia diagnostów - jeszcze nigdy nie widzieliśmy tak zadbanego 10 letniego auta Tak więc jak się nie kupuje głową tylko sercem - trzeba mieć dużo szczęścia To tak jak z przygodnym seksem, jak się nie robi z głową to trzeba mieć dużo szczęścia coby wpadki nie zaliczyć

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

A jakiej firmy wahacze kolega tiesto kupil?

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    A jakiej firmy wahacze kolega tiesto kupil?
    Ze względu na oszczędności i ogrom wydatków wszystkie części mechaniczne zawieszenia zakupiłem marki FAST , koledzy jeżdżą i nie narzekają więc po co przepłacać.....,niebotycznych przebiegów nie robię , autko służy do dojechania do pracy 15 km w jedną stronę , myślę że będzie dobrze ? Podobno FAST się poprawił i robią części dość wysokiej jakości . Zawsze do swych aut kupowałem najdroższe części , zawsze markowe a najlepiej oryginalne z ASO - przy obecnym obalam tę teorię i będę jezdził na FAST-ach i Filtron-ach ;P hehe Pozdrowionka serdeczne

P.S.Dziś Bella idzie do doktora......wraca za kilka dni....po operacji

Nie mogę się doczekać........