U mnie nic nie lata w drzwiach (przynajmniej nie słychać), aluminiowy element siedzi ciasno tak jak poprzednio. Także albo miałem farta, albo po prostu nie trzeba aż tak kombinować![]()
U mnie nic nie lata w drzwiach (przynajmniej nie słychać), aluminiowy element siedzi ciasno tak jak poprzednio. Także albo miałem farta, albo po prostu nie trzeba aż tak kombinować![]()
Witam
Również okleiłem swoja konsole folią szczotkowane aluminium w kolorze "tytanowym" bardziej szary. okleina kosztowała mnie 98zł za 150x50cm. Mi cala procedura wraz z rozebraniem i złozeniem wszystkiego do kupy trwało tylko 1.40h. Brakło mi czasu ale wezme sie również za kierownice oraz wszystkie listwy. Oto kilka zdjeć
PRZED
W trakcie demontarzu
I efekt koncowy
p.s na żywo konsola mieni sie na bardzo jasny i bardzo ciemny kolor. wyglada świetnie
co to miales naklejone pod guzikiem start/stop bo juz pare razy takie cus widzialem i zawsze sie zastanawialem co to??Milaem taka sama folie.Zobaczysz na upalach czy bable nie beda sie robic, a nawiasem mowiac to chyba przy kratkach nawiewow nie poszlo wszystko ja trzeba i cos jeszcze na plastiku przy mieszku od strony kierowcy widac jakies albo refleksy swietlne albo zle naklejona folie??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Jedyne miesce gdzie zawaliłem to koło gałki zmiany biegów.Nie mam pojecia co było przyczyna, ale nie chcialo mi sie juz przerabiać. a kolo nawiewów jest wszysko ok. a to kółko to magnes na kluczyki, poprzedni wlasciciel to nakleił.
Wyglada to bardzo ladnie. Czy moglbys opisac lopatologicznie jak zdjec konsole srodkowa i ta kolo galki zmiany biegow. Krok po kroku. Nie chcialbym nic polamac.
Bawil sie ktos moze w hydrografike na tej konsoli? Zamierzam zrobic cos na czarno. Jakies pomysly jaki desen wygladal by najlepiej?
wszystko było wczesniej napisaneMusisz wrócic i przeczytac wszystkie 16 stron tego tematu
![]()
Nie ma lekko![]()
Oklejenie zależy od tego jakie masz panele, plastikowe czy metalowe? Bo jeżeli masz plastiki i oklejałeś to sam, albo w firmie "drut", to bąble i zmarszczki na pewno wyjdą, na metalowych też mogą, ale na metalu lepiej się folia trzyma. ja oklejałem swoje panele (aluminiowe) ponad rok temu w profesjonalnej firmie i dzisiaj wyglądają tak samo jak w dzień kiedy je odbierałem, więc (Czarny) nie każdemu kto oklejał zrobią się bąble. Trochę to kosztowało, ale teraz przynajmniej z ochotą wsiadam do auta.
dziekuje za wziecie mnie w nawias
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
przeczytałem wszystkie zakładki i nie mogłem znaleźć info czy ktoś obklejał panel alu z rowkami. Z uwagi na fakturę oklejanie jest możliwe ??