Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101112131415161718192021222324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 475

Temat: Rozrząd 2.2 JTS (P0013,P0014,P0015,P0016, rozciągnięty łańcuch, brak mocy)

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Z tego co mówił TT to często jest że przy tzw. "rozciągnięciu łańcucha" w JTS to właśnie łańcuch nie jest rozciągnięty a głównie padają elektrozawory i koła zębate. Ostatnio rozmawiałem z właścicielem Brery 2.2 która to miała wymieniany cały rozrząd już przy 15k km (później okazało się że tylko elektrozawory były do wymiany) by przy 50k km znowu wyskoczył Check Engine i wymieniany był cały rozrząd.
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał Alixxx Zobacz post
    Ciekawostka - rozrząd w mojej 2.2 JTS był robiony w kwietniu 2013. Kupiłem od forumowicza, na wszystko faktury, krajowa. Po przejechaniu 18kkm kompletny rozrząd do wymiany ponownie. To jest jakiś żart. chętnie odpalę srebrną 2.2 JTS na 18" Borbet, przebieg 130kkm ze świeżo wymienionym rozrządem w FAP Bielsko-Biała
    Jeśli koła nie były wymieniane to nie dziwne, że znów jest kompletny rozrząd do wymiany.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Ciekawostka - rozrząd w mojej 2.2 JTS był robiony w kwietniu 2013. Kupiłem od forumowicza, na wszystko faktury, krajowa. Po przejechaniu 18kkm kompletny rozrząd do wymiany ponownie. To jest jakiś żart. chętnie odpalę srebrną 2.2 JTS na 18" Borbet, przebieg 130kkm ze świeżo wymienionym rozrządem w FAP Bielsko-Biała
    hmm,
    Rozumiem ze jest już po okresie gwarancji na naprawę wykonana przez FAP ? Troche szkoda

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał wit_maj Zobacz post
    Jeśli koła nie były wymieniane to nie dziwne, że znów jest kompletny rozrząd do wymiany.
    Ktoś przyoszczędził i teraz się to mści...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Z tego co mówił TT to często jest że przy tzw. "rozciągnięciu łańcucha" w JTS to właśnie łańcuch nie jest rozciągnięty a głównie padają elektrozawory i koła zębate. Ostatnio rozmawiałem z właścicielem Brery 2.2 która to miała wymieniany cały rozrząd już przy 15k km (później okazało się że tylko elektrozawory były do wymiany) by przy 50k km znowu wyskoczył Check Engine i wymieniany był cały rozrząd.
    Wiesz, jak auto było na gwarancji to serwisowi prościej caly układ wymienić bo i tak diagnoza jest problematyczna a producent placi za wszystko. Ile ma teraz brera o której mówisz przebiegu ?

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Wiesz, jak auto było na gwarancji to serwisowi prościej caly układ wymienić bo i tak diagnoza jest problematyczna a producent placi za wszystko. Ile ma teraz brera o której mówisz przebiegu ?
    coś w okolicy 50k km.
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    B-B
    Auto
    Giulia 2.0 Ti Sport

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    hmm,
    Rozumiem ze jest już po okresie gwarancji na naprawę wykonana przez FAP ? Troche szkoda
    W serwisie FAP B-B mistrz nawet nie wspomniał o gwarancji, ja również nie pytałem, zważywszy na okoliczności - poprzednia naprawa była niekompletna (koła), co daje powód do uchylenia się. Tak czy owak przy takiej kwocie, bez sprawy w sądzie nie ma możliwości egzekwowania gwarancji. Nie w tym kraju.
    Ostatnio edytowane przez Alixxx ; 28-07-2014 o 18:16

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

W serwisie FAP B-B mistrz nawet nie wspomniał o gwarancji, ja również nie pytałem, zważywszy na okoliczności - poprzednia naprawa była niekompletna (koła), co daje powód do uchylenia się. Tak czy owak przy takiej kwocie, bez sprawy w sądzie nie ma możliwości egzekwowania gwarancji. Nie w tym kraju.
    Jakos taki niesmak czuje jak czytam ta historie. Szczególnie ze dotyczy do serwisu fabrycznego FAP Poza tym to w sumie ich zasługa ze wymiana była niekompletna wiec dla czystej zasady jakies pismo do centrali pietro wyżej bym wysmarowal opisując cala historie ze jakość obsługi nie licuje z wizerunkiem marki premium Może się uda jakiś rabat wyrwac solidny, bo naprawa to tylko na oryginale (chociaż w tym watku sa podane rozwiązania alternatywne, tyle ze żadne ASO na to nie pojdzie a zębatki i tak musza być ori

Potwierdza się tylko ze jts mało kto ogarnia. Jeżeli chcesz alternatywnie to obok ciebie jest darek z bedzina, ale musisz się upewnić czy on jts z lancuchem ogarnia

http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/10339.html

możesz tez usera klusiobos zaczepić, on gdzies wymienial pod Krakowem i na razie jest ok

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1451370

Poza tym dobry olej, wymiany co 10k oraz wysoki poziom oleju i można jezdzic

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

czy ktoś miał chrobotanie w tym stylu?

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał Alabaster Zobacz post
    czy ktoś miał chrobotanie w tym stylu?
    Jeśli "chrobotanie" nasila się wraz z obrotami to najprawdopodobniej mechanizm różnicowy w skrzyni biegów do wymiany. Przynajmniej u mnie tak było.