Tak jak pisałem wczesniej mialem korektę na plus 2 troche trasy w paliwie olej 2T i korekty troche lepiej teraz mam okolo 1,5 jak bede miał jakieś trasy to skontroluje.
Tak jak pisałem wczesniej mialem korektę na plus 2 troche trasy w paliwie olej 2T i korekty troche lepiej teraz mam okolo 1,5 jak bede miał jakieś trasy to skontroluje.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Alfaobd na androida
Jestem niemalże przekonany o konieczności wymiany końcówki lub regeneracji do której podchodzę bardzo sceptycznie. Korekta podczas jazdy dochodzi do 2. Znalazłem na portalu aledrogo nowe wtryski za 700 zł/szt. czy pochodzenie tych wtrysków jest podejzane? bo:
primo: http://www.alibaba.com/product-detai...7.29.10.zEE38P
secondo: http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...cr_dItems.html
terzo: regeneracja to minimum 450 zł
Kurcze sama końcówka tez jest na alibabie
Ostatnio edytowane przez strus ; 18-01-2016 o 20:47
Hej. Powiedzcie mi co sądzicie op takim zachowaniu korekt: na zimnym wszystkie wtryski mają od 0.8 do -0.8, ale większość czasu wahają się raczej koło 0.3 : -0.3. Jak się rozgrzeje to na jałowym potrafi 4 wtrysk mieć nawet korekte w wysokości 2, ale jak już ruszę i jadę (czy to spokojnie, czy pocisnę) to korekty znowu spadają poniżej 1. Tylko na rozgrzanym i jałowym biegu mają takie troche dziwne wartości. Przejmować się tym? Kiedyś w autach.pl były sprawdzane wtryski i Pan Marek powiedział mi, że są ok, ale nie wiem czy sprawdzali na zimnym, czy rozgrzewali.
Jak już to sama końcówka wtryskiwacza nr 2. Jak wyglądają korekty w czasie jazdy?
- - - Updated - - -
Jeśli nie widać na silniku nieprawidłowości (tj. wycieki, zapocenia wokół wtrysku) i jeśli pracuje równo to przejeździj kilka zbiornikow z dodatkiem oleju 2T.
Kiedy ustawiałeś luzy zaworowe?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak już to sama końcówka wtryskiwacza nr 2. Jak wyglądają korekty w czasie jazdy?
[/QUOTE]
Na zimnym i postoju korekty rozjechane,
Na ciepłym i postój korekty bliskie poprawnych niekiedy calkiem ok plus minus 0,6
Ciepły i próba ruchowa z obciążeniem (hamulec ręczny) korekty rozjechane okolo 1 do 1,5
Ciepły w ruchu ok
Twoja decyzja. Ja bym pojeździł trochę z dodatkami do paliwa i znów sprawdził, bo te korekty tragiczne nie są. Common rail jest bardzo wrażliwy i łatwo można coś spierniczyć.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W ciągu ostatnich 5 miesięcy ( bo tyle mam auto) przejechałem 1x LM diesel spulung, 2 x STP do czyszczenia wtryskow. W lutym trochę tras sie szykuje to wleje olej 2T. Polecisz jakiś? Co kupuić i jak to dolewać (w sensie ile ml oleju na zbiornik czy tam pół zbiornika)? Luzów ja nie robiłem... może ktoś przede mną robił. Jest jakiś prosty sposób żeby je sprawdzic? Dowiedziałem się, że jeżeli podczas jazdy jest ok to nie przejmować się za bardzo, więc luz, ale i tak wole podolewac roznych dodatkow i porobić to co jest dop zrobienia bo wole dmuchać na zimne i auto ma być w perfekcyjnym stanie dla mnie![]()
Był temat na forum na temat oleju 2T, proporcja to okolo 1:200 lub 1:250.
Ja używam taki:
Ostatnio edytowane przez strus ; 01-02-2016 o 14:44
kiedyś w dawnych czasach powożąc omegą 2,3D, lało się opał(70L) + mixol(1L)
- - - Updated - - -
ktoś z kolegów zna nr końcówek wtryskiwaczy do mojego typa 210hp ?