Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112131415161718
Pokaż wyniki od 171 do 177 z 177

Temat: Weekendowy wypad do Cinsoftu

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Sickboy: a kiedy przed tym 104tys. Wymieniales sprzeglo?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

pewnie nie wymienial wczesniej.Przeciez to zaledwie 100 tys.km wiec wysypalo sie pierwszy raz

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Sickboy: a kiedy przed tym 104tys. Wymieniales sprzeglo?
    Sprzęgło było fabryczne, dopiero po sofcie wymieniłem jak się zaczęło ślizgać. Z tego co czytałem to były takie przypadki że po chipie trzeba było wymieniać sprzęgła przy relatywnie niskich przebiegach (okolice 100tyś km).

PS. Dodam że przy prędkości powyżej 110km/h zaczynam odczuwać lekkie drgania całego nadwozia, o czym pisał Tomek_Krk w tym temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...unningu-8.html
    Dwumas i sprzęgło kupiłem w sprawdzonym sklepie motoryzacyjnym więc o podróbkach nie ma mowy.
    Czekam jeszcze ze zmianą opon na letnie bo może te drgania od ogumienia są, ale jeżeli nic się nie zmieni to jadę do Cinka na zdławienie programu. Nie mam ochoty wymieniać znowu wszystkiego.
    Ostatnio edytowane przez sickboy ; 22-03-2013 o 16:44

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Co do kłótni w tym temcie e90 vs AR159, jestem właśnie po zmianie z E90 na 159. I wg mnie obecna włoska jakość wykonania jest lepsza. Np wnętrze, w BMW po przebiegu 60tyskm (w 1000% oryginalny) kierownica, przełączniki, fotele itp nosiły ślady zużycia, natomiast alfa ma 120tyskm i poza ryskami na aluminium na konsoli wnętrze wygląda jak nowe. Co do komfortu jazdy wygrywa także alfa, ale zapewne dlatego że w BMW były runflaty i to mogło po części wpływać na negatywne odczucia na naszych dziurawych drogach.
    No jedynie "Blachary" życzliwiej patrzyły na BMW niż na Alfę heh .

Co do bezawaryjności: ani z BMW, ani z Alfą brak jakichkolwiek problemów, ale ostanio np. dla kolegi przy przebiegu 140tyskm pękł łańcuch w E70, robiąć spustoszenie w silniku. Zaprzyjaźniony spec od BMW: "o kolejna 3.0d z pekniętym łańcuchem".
    Ostatnio edytowane przez btomek ; 21-03-2013 o 21:56

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał btomek Zobacz post
    Co do kłótni w tym temcie e90 vs AR159, jestem właśnie po zmianie z E90 na 159. I wg mnie obecna włoska jakość wykonania jest lepsza. Np wnętrze, w BMW po przebiegu 60tyskm (w 1000% oryginalny) kierownica, przełączniki, fotele itp nosiły ślady zużycia, natomiast alfa ma 120tyskm i poza ryskami na aluminium na konsoli wnętrze wygląda jak nowe. Co do komfortu jazdy wygrywa także alfa, ale zapewne dlatego że w BMW były runflaty i to mogło po części wpływać na negatywne odczucia na naszych dziurawych drogach.
    No jedynie "Blachary" życzliwiej patrzyły na BMW niż na Alfę heh .

Co do bezawaryjności: ani z BMW, ani z Alfą brak jakichkolwiek problemów, ale ostanio np. dla kolegi przy przebiegu 140tyskm pękł łańcuch w E70, robiąć spustoszenie w silniku. Zaprzyjaźniony spec od BMW: "o kolejna 3.0d z pekniętym łańcuchem".
    Bo niestety Panowie BMW skonczylo sie z modelem e46 ktory sam mialem i np. Skora ktora w niej byla, kremowego koloru, wygladala jakby miala kilka lat, zadnych przetarc itp. A auto jak sprzedawalem mialo 12 lat. 220tys KM. U kolegi w X1 skora fotela kierowcy przetarla sie po 25tys, po roku jazdy, GWARANCJI NIE UZNALI.
    No coz takie czasy dobrych aut juz sie nie robi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    U kolegi w X1 skora fotela kierowcy przetarla sie po 25tys, po roku jazdy, GWARANCJI NIE UZNALI.
    No coz takie czasy dobrych aut juz sie nie robi.
    To jeszcze nic... Kolega ma Focusa RS, tego z 305konnym motorem. U niego fotel kierowcy zaczął przecierać się przy przebiegu około7-8 tys km. Gwarancji również nie uznali, sugerując, że "wsiada w spodniach z niewłaściwego materiału".
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

No chyba faktycznie cos jest na rzeczy bo po 7000km to on chyba z 10 razy wsiadal
    A moze nosi cos w tylnej kieszeni??