czesc, ma ktoś doświadczenie z jenoxami ? bo mi cos sie chyba powoli aku kończy więc będę musiał coś wybrać. dzięki
czesc, ma ktoś doświadczenie z jenoxami ? bo mi cos sie chyba powoli aku kończy więc będę musiał coś wybrać. dzięki
Witam
Zamierzam wymienić przed zimą akumulator na nowy ponieważ obecny jest od nowości i ma tylko 63Ah troszki mało pozatym autko czasami rano nie odpala za pierwszym razem i błędy pojawiają się:
- Influence radiator light switch off
- ABS not avaiable
Jaki powinien być Aku do 1.9 16V Jtdm ??? I jaka firmę brać???
Czy po wymianie będzie autoadaptacja albo na kompa muszę podjechać!?? Radio mam fabryczne czy zablokuje się po odpieciu Aku??
Polecam Varta Silver Dynamic - używam takie we wszystkich autach. Do 1.9 powinien wystarczyć taki w przedziale 70-80 Ah. Poważnie, większy nie ma sensu![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a ja mam 60Ah i proad rozruchi 360 i jest oryginalny jeszcze na jakim wyjechala i nie mam problemow
ja mam bannera od ponad 4 lat i wszystko OK. Nie pamietam pojemnosci i i rozruchowego
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Rok temu wymieniłem na Vartę Silver 74Ah 750A i jak do tej pory jest ok![]()
Trzeba przyznac ze te orginalne aku. sa wytrzymale, moj jest od nowosci czyli z 2006 i kreci bez problemu.
Ja dzisiaj posłałem 2,5 roczny Varty 74 Ah 680 rozruchu na złom. Pomimo trzymania napięcia rozruch przy odpaleniu spadał do 100 jednostek. Teraz zakupiłem Tab 75 Ah 750 rozruch i odpalanie auta to teraz przyslowiowa bajka
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON