No tak stuka coś strasznie, nie wiem co to jest dokładnie. Sprawdziłem bagnet oleju i jest na poziomie minimalnym dosłownie na końcówce, może panewki zaczęły chodzić na sucho i z stąd to stukanie. A co do tego, że nie chcę się wkręcać na obroty powyżej 5tys przy depnięciu i falujących obrotów jakieś sugestie ? Proszę o pomoc.
Jeżeli to panewka to nie odpalaj silnika
Albo kapitalny remont - albo zakup używki (być może nawet w podobnym stanie)
Długo się nie nacieszyłeś Alfą, więc ewidentnie widać zaniedbania poprzednika
http://www.youtube.com/watch?v=TJJsUB12pQg - panewka
hoho to stukanie nie równa sie mojemu, mój stuka 3x głośniej
mam diagnozę co do stuków silnika, wczoraj walczyłem 5h z miską olejową, bo był wyrobiony gwint na śrubce. Przekręciła się 1 panewka, wał w ogóle prawie nie ucierpiał. Dziś zamówiłem na allegro kpl panewek korbowodowych. Z dalszymi usterkami, mianowicie falujące obroty i brak mocy nie mam zielonego pojęcia.
Tak panewki nominalne są już zamówione czekam na odbiór. Mam rozebrana cała miskę i wszystkie panewki okazało się, że panewki główne też są obrócone, tylko 2 są sprawne. Wymieniać będę sam. Kolego lesio jak to zrobić porządnie? Wał będę szlifował skórzanym paskiem (najlepszy sposób, żeby wygładzić). Może jakieś sugestie?
Kolego jakim skórzanym paskiem???????????? Ty nie masz polerować wału tylko po obróceniu trzeba zrobić jego szlif w profesjonalnym zakładzie, tak żeby przywrócic właściwy owal - tam też dobrać panewki, bo nie wiadomo czy wał po obróceniu panewek "wyda" na pierwszy, czy drugi szlif
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 07-10-2013 o 07:26
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)