Do prowizorycznych napraw tego typu nadaje się już osławiona srebrna taśma, inne tak jak wspomniał poprzednik potrafią po kilku minutach się roztopić , więc zajrzyj i sprawdź czy tymczasowy środek zaradczy popuścił.
Do prowizorycznych napraw tego typu nadaje się już osławiona srebrna taśma, inne tak jak wspomniał poprzednik potrafią po kilku minutach się roztopić , więc zajrzyj i sprawdź czy tymczasowy środek zaradczy popuścił.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 18-10-2013 o 17:06
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Panowie - moje auto nie przestanie mnie zaskakiwać..
Licząc te setki złotych, które musiałbym wydać na przepływomierz, przepustnice czy bóg wie co.. wpadłem na pomysł żeby przed tym wydatkiem samemu prześwietlić auto.
Po rozebraniu całego dolotu - kilku próbach odpalania bez elektroniki podłączonej zdiagnozowałem problem w przepustnicy.
Okazało się, że do przepustnicy dostał się kawałek - 1 cm fragment taśmy kolejącej, który przepustnica zassała. Cały sęk był w tym, że owa taśma przykleiła się od "środka" i klapkę przepustnicy blokowała na okolo 1mm co praktycznie nie było do zauważenia.
W każdym bądź razie - problem zniknął, błąd już nie świeci, a Julka śmiga już normalnie![]()
Ale kabel to sobie kup![]()
Chyba kolega posiada jak pisze, że błąd znikł. Kobielczak i zobacz jaka frajda jak samemu się zdiagnozuje, a jak jeszcze złotówki zostają w kieszeni to tym bardziej
.
Brawo! Dobra robota. Ten przypadek pokazuje, że "drutowanie" dolotu taśmą to zły pomysł![]()