nr.paska który podałes ,jest nr. paska osprzetu a nie rozrzadui nie sluchaj o rozszczelnieniach silnika po wymianie oliwy
nr.paska który podałes ,jest nr. paska osprzetu a nie rozrzadui nie sluchaj o rozszczelnieniach silnika po wymianie oliwy
Przed wymianą takie coś nie miało miejsca. Było w jak najlepszym porządku z silnikiem (poza piszczącym paskiem). Dorwałem znajomego ujeżdżającego alfę i mówił, że on bardziej by stawiał na przestawiony rozrząd albo wariator, bo mimo że był wymieniany to mógł się po prostu zepsuć albo w serwisie boscha zrobili poprzedniego kolesia w jajo. Ale tak jak mówiłem zacznę od wymiany olejudodaję link do filmiku z owymi stukami: http://www.youtube.com/watch?v=aSunL...ature=youtu.be
Mam nadzieję, że to troche pomoże i moje obawy rozwieje![]()
nasłuchiwałeś od spodu silnika czy slychac ?
Stuka rzeczywiście nieciekawie, ale to nie jest wariat. No i poza tym słychać bardzo mocno jakieś łożysko, które może się rozlecieć w każdej chwili.
Nie trzeba jeździć tym samochodem, tylko zacząć od demontażu pokrywy zaworów i przeglądu wałków rozrządu i popychaczy hydraulicznych.
Przy okazji tej roboty wyjdzie, czy to łożysko jest na osprzęcie, czy w rozrządzie.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 07-03-2014 o 20:47
Jestem bogatszy o nowe wiadomości. Po wymianie oleju nie ma zmian z tym stukaniemPróbowaliśmy namierzyć skąd dokładnie dochodzi stukanie. Po dodaniu gazu słychać stukanie dokładnie nad 1 tłokiem powyżej 2tys obr jeszcze w poniedziałek będziemy dokładnie od dołu nasłuchiwać. przy okazji znaleźliśmy wyciek na łączeniu skrzyni z silnikiem oraz zielony kabelek, który idzie od alternatora na kostki podpięte nad tłokami był urwany.
Zaczynam sie coraz bardziej obawiać uszkodzonych panewek co skończy się przekładką silnika![]()
BROŃ BOZE ! nawet tego nie rób, jaką masz pewność ze kupisz silnik w dobrych stanie a nie trafisz na to samo ? wyjdzie cie moze ciut taniej, a jak bedzie motor walniety to co ? potem powiesz ze alfa FE,. remontuj ten silnik, koszt około 2500zł jezeli nic nie wyjdzie po drodze i wiesz co masz i pewnosc ze masz spokój z panewkami jezeli bedzie dbał !!
kolego radze ci nie odpalać już tego silnika. ewidentnie poszła ci panewka tylko na mój słuch jest to jeszcze w miarę wczesne stadium o ile można tak okreslic.
twoje odpalanie dalsze silnika może doprowadzc tylko do tego ze czop wału straci wymiar i może nie " wydać" na szlif. Zdejmij miskę olejową i poruszaj reką za stopki korbowodów, ewentualnie wszystkie je odkęć i zobaczysz co i jak...
Kolega szczurek mówi prawde. Remont to rozsadne rozwiazanie. Bo i tak jak kupisz silnik musisz go rozebrać by sprawdzic co z nim więc przelicz to. Przelicz czas i pieniadze. Z filmiku szczerze ? Stawiam na panewke ... Ale każdy ma swoją wolę i budżetmy tylko radzimy
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka
Zapomniałem dodać. Któryś z kolegów mówił o sprawdzeniu oleju czy nie ma opiłków żadnych. Przyznam że olej był do wymiany ale był bez opiłków. nie wiem czy to robi jakąś różnice. W poniedziałek jadę z AR do mechanika niech ściąga pokrywę zaworów i miskę olejową i bedziemy wiedzieć co z tego wszystkiego wyszło