Najprawdopodobniej zarżnąłeś silnik całkowicie (skoro nawet pokrywa się stopiła). Na wymianie paska i pompy się nie skończy. Zależy co się konkretnie stało (trzeba silnik rozebrać i ocenić straty) ale myślę że co najmniej kilka tysięcy złotych nie twoje. I jest to w zasadzie tylko wina twojej bezmyślności.
Ostatnio edytowane przez mroku ; 07-07-2014 o 08:38
Niema ludzi doskonalych:-(
Tera to Ty masz biede, i tera nie niewiadomo na jakich pieniundzach to się skończy, szkoda ałtka , trza było kupić passata w TeDeY i problemu by nie było, nie psujo się.
Tak na marginesie. Czytałeś te wypociny?
Do remontu silnika dołóż sobie na słownik poprawnej polszczyzny oraz języka polskiego. Wstyd, żeby osoba co najmniej pełnoletnia pisała w ten sposób.
A co do auta to współczuję. Niepotrzebnie dołożyłeś silnikowi w tyłek, teraz na małych pieniądzach się nie skończy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tu należy tylko współczuć, ale nie właścicielowi, tylko Alfie takiego właściciela.
myślę że kolega sobieski156 dobrze napisał , pompa wody się blokowała , i w końcu po którymś razie katowania sprzętu pompa stanęła i poszedł pasek rozrządu , stąd brak możliwości odpalenia , rozrusznik lekko kręci
też tak pomyślałem , niezły rzeźnik z tego gościa , może nich odda to na złom , niech się auto już nie męczy
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
To nie rzeźnia. To raczej brak podstawowej wiedzy z zakresu eksploatacji samochodu.
W ojca Fiacie rolka nówki pompy wody marki FAST stwierdziła kilka km po montażu, że nie będzie współpracować i odfrunęła. Efekt właśnie był taki, że pasek spadł i auto nie paliło. Skończyło się na wymianie głowicy i zaworów.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Z tego co czytam wnioskuję, że nie wymieniłeś rozrządu? Jaki przebieg ma Twoja alfa?
Ale jestescie mądrale.Znacie nr totka,bo widze,ze wszystko wiecie.