Bawiłem się tym dość długo, nie liczę, że maska sama odskoczy ale wygląda na to, że ten mechanizm tam czegoś nie odblokowuje :/ postaram się tam zerknąć, ale jest dość mało miejsca na jakieś manewry
Bawiłem się tym dość długo, nie liczę, że maska sama odskoczy ale wygląda na to, że ten mechanizm tam czegoś nie odblokowuje :/ postaram się tam zerknąć, ale jest dość mało miejsca na jakieś manewry
Hehe, dzięki wiemznaczek jest drugi na mojej liście zaraz po akumulatorze
maskę udało się otworzyć, ten zaczep po prostu nie uwalniał mechanizmu. Udało się jakoś tam wsadzić rękę i palcem samemu to przesunąć. Następnie posmarowałem wszystko WD40 i jakoś chodzi. Może nie tak jak nówka, bo patent jest taki, że najpierw trzeba przesunąć ten zaczep do tyłu i później dopiero mocno do przodu, ale ważne że jakoś uwalnia to maskę
. Dzięki za zainteresowanie, temat uważam za zamknięty.
Też miałem początkowo z tym problem, a ta plastikowa dźwigienka za każdym razem mam wrażenie że się urwie.
Ostatnio edytowane przez Piterwdz ; 14-09-2014 o 21:27
Miałem dokładnie ten sam problem zaraz po kupnie auta. Ileż ja się nakląłem. U mnie pomogła..... zmiana rąk podczas otwierania maski, tzn. lewa ciągnie dźwigienkę - prawa podnosi maskę - tak się nie dało. Po zmianie rąk problem ustał, inna kultura pracy każdej z rąk.
. Jak za mocno się pociągnie i szarpnie maskę do góry to następuje zablokowanie rygla w jakiejś tajemniczej pozycji. Ten mechanizm w wersjach przed FL są wybitnie do bani.
ja tam nie mam problemu z otwieraniem maski
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Też myślę, że nie miałbym problemu z otwarciem maski gdyby nie uszkodzony mechanizm. Było mi głupio zakładać taki temat, ale już mnie szlag trafiał i chciałem wyrwać tą maskę do góry razem z całym zaczepem
. Swoją drogą ten kawałek plastiku jest naprawdę "niewyględny" i coś czuję, że kiedyś może się po prostu urwać. Przesmaruję ten mechanizm raz jeszcze. Jeżeli w przyszłości będą z nim problemu po prostu go wymienię.
spokojnie,delikatnie bez nerwacjii sie otworzy i nic sie nie zlamie
.Popsikaj dobrze WD 40 i mysle, ze bedzie OK
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html