Wiesz takie 3 cm ktore luzno wchodza i dopiero po tym odcinku sprzeglo zaczyna działać. Idzie ten luz wyeliminować ? Negatywnie to działa ?
Wiesz takie 3 cm ktore luzno wchodza i dopiero po tym odcinku sprzeglo zaczyna działać. Idzie ten luz wyeliminować ? Negatywnie to działa ?
Wydaje mi się że gdyby to była ta tulejka na pedale, to normalnie pedał leżałby te 3cm niżej i mógłbyś go do góry podciągnąć bez problemu.
Może zapowietrzone lekko sprzęgło?
W sumie odpowiedź moja nie do końca teraz wyczerpuje zadane pytania tematu ale...Tez miałem od dawna problem z nasilającym sie w miarę rozgrzewania silnika zacinającym pedałem sprzęgła. Dzięki forumowiczowi xrobcio który podesłał mi link do tematu http://www.forum.alfaholicy.org/147/...ml#post1493118 rozebrałem jak w powyższym linku opisywaną tulejkę i przesmarowałem tak jak tam jest opisane. Efekt jest taki że objawy zacinania praktycznie całkowicie ustały, jeździłem cały wieczór i nie było znaczenia zimny czy ciepły, sprzęgło chodzi cały czas tak samo i miękko
Zamówię tą tulejkę do skrzyni jeszcze jednak nową i wymienie, bo widac na niej wyraźnie ślady wytarcia w obciążonym miejscu.
O czym jeszcze warto wspomnieć to, że po wyjęciu górnej tulejki czuć wyraźnie że wałek widełek łożyska wyraźnie się przycina w dolnej tulejce, trzeba koniecznie ją nasmarować. Ja sobie poradziłem płynnym smarem w sprayu który wpuściłem po wałku żeby spłynął do środka skrzyni do tulejki, a po odparowaniu rozpuszczalnika smar ten zastyga. Czuć po tym wyraźną zmianę, wałek chodzi w niej już luźno bez oporów, a górną tulejkę nasmarowałem doraźnie smarem miedzianym.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Jutro będę miał pedał ze sprężynką więc zobaczę go w pierwszej kolejności. Dzięki za linka! Ta tulejka będzie następna w kolejce![]()
Witam ponownie.
Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się wreszcie zmienić pedał oraz zamontować sprężynke. Zauwazyłem zmianę jeśli chodzi o zachowanie pedału sprzęgła, tzn jego wysokość w "spoczynku" oraz wymaganą siłę nacisku. Ale to tyle. Problem nie ustąpił.
Dzisiaj wreszcie miałem czas żeby zobaczyć tę tulejkę. Wysmarowałem ją dokładnie. I NIC... Problemy przy wciskaniu sprzęgła występują nadal.
Jakieś jeszcze pomysły?
Dodano po 8 minutes:
Hm jak to wyczułeś? Ruszałeś tym wałkiem?
Spróbuję jeszcze to spryskać, ale to najprawdopodobniej w wigiliejak będę w domu i będę miał dostęp do garażu (oświetlenia) oraz smaru w sprayu.
Ostatnio edytowane przez damyan90 ; 20-12-2014 o 16:20 Powód: Dodano
Spryskałem również dokładnie wałek.
Jeszcze jakieś pomysły? Jeśli nie, to oddaje auto do Irbisu we Wrocławiu, może znajdą ostateczną przyczynę.