te rezystor jest przykrecony na 2 wkrety i jak odkrecisz to bedzie widac okiem nawet czy dobry bo dobry taką zieloną ceramiką oblany,ja np.tak dojechany miałem ze zero ceramiki same drucikitaka banka ten rezystor
te rezystor jest przykrecony na 2 wkrety i jak odkrecisz to bedzie widac okiem nawet czy dobry bo dobry taką zieloną ceramiką oblany,ja np.tak dojechany miałem ze zero ceramiki same drucikitaka banka ten rezystor
Błąd wykasowałem po podpięciu do laptopa,po powrocie ze szkoły zostawiałem auta na chodzie tak na 15-20 minut i temperatura wg.wskazań wskaźnika z auta nie przekracza 90 stopni.Wykręciłem rezystor,ta powłoka ceramiczna ma minimalne pęknięcie w jednym miejscu.
![]()
Ostatnio edytowane przez Paulos76 ; 01-12-2014 o 12:24
A może układ chłodzenia się zapowietrzył? A ty już pół auta rozkopujesz...
Podepnę się pod temat. Do pracy mam jakieś 15km z tego połowa pod górki druga z... i jak puszczę belle na biegu bez gazu z górki to temp silnika mi spada o jakieś 10-20 st według wskazówki. Termostat miałem wymieniany w zeszłym roku. Również gdy auto stoi przy włączonym ogrzewaniu temp silnika spada mimo, że nawiew jest ustawiony prawie na min.
Znów termostat do wymiany?
n.lukasz a jakiej firmy założyłeś termostat? Ja polecam naprawę termostatu w rurę z Clio, sam sprawdziłem ten patent, działa bardzo dobrze przy obecnych temperaturach co by się nie działo jest 90 stopni i koniec. Myślę,że u Ciebie padł znów termostat przy takich objawach.
do n.lukasz:
Termostat do wymiany. Miałem tak samo. Termostat jest cały czas niedomknięty i jak jedziesz na biegu to woda przelatuje przez chłodnice, wychładza silnik i temperatura spada. Ja tez rok temu wymienilem termostat i musialem powtórzyc zabieg. U mnie było to spowodowane tym, ze całe lato mialem zalaną wode w układzie chłodzenia, który sie płukał po awarii z uszczelką i liczylem sie z tym ze termostat tego nie wytrzyma. Nowy termostat dochodzi do 90 i nie drgnie - i tak ma byc.