Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: alumulator a alfacode!!??

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał piter Zobacz post
    nazywanie systemu alfacode dziadostwem jest przesadą
    , ale fakt jest taki, że jest to fabryczny immobiliser i dla mnie skutecznośc antykradzieżowa takiego systemu jest co najmniej wątpliwa,
    wszystkie seryjne zabezpieczenia są łatwe do ominięcia przez złodzieja, który jest do tego przygotowany,
    dla prawdziwego zlodzieja napewno.dla zlodziejaszka to juz problem nie do pokonania.a modelami 145/6 raczej"fachowcy" nie zajmuja sie z prostego powodu zbyt niskiej wartosci auta.ale musisz mi przyznac ze nazywanie tego"dziadostwem"to raczej jest poza jakim kolwiek poziomem.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

poduch
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    nazywanie systemu ALF CODE "dziadostwem"to przejaw skrajnej impertynecji.jesli po rozladowaniu akumulatora,system zaczol szalec moja radadlaczyc na kilkanascie minut akumulator.podlaczyc zpowrotem(oczywiscie naladowany)i wszystko wroci do normy.pozdrawiam
    sorki ale to nie jest przejaw jak to nazwałeś "skrajnej impertynencji" a zwykłe nazywanie rzeczy po imieniu! swoją droga nie ma sensu kłucić sie o takie rzeczy !!!
    zrobiłem tak jak napisałeś z aku (nie ładowałem tylko kupiłem nowy) i niestety nic nie pomogło :/ kontrolka dalej nie gasnie tak jak powinna :/
    mówiac szczerze, to boje sie, ze za któryms razem wcale nie zgaśnie i wtedy to dopiero bedą schody :/

Cytat Napisał piter Zobacz post
    fakt jest taki, że jest to fabryczny immobiliser i dla mnie skutecznośc antykradzieżowa takiego systemu jest co najmniej wątpliwa,
    wszystkie seryjne zabezpieczenia są łatwe do ominięcia przez złodzieja, który jest do tego przygotowany,
    co do tego niestety ale musze sie zgodzić! zadne seryjne zabezpieczenie nie jest niestety wieksza przeszkoda dla złodzieja a zwłaszcza jeśli chodzi o naszych rodzimych speców od podprowadzania aut!

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

podczas rozlaczenie aku miles wyjety kluczyk ze stacyjki? klucic sie nie mam zamiaru,ale idac tokiem rozumowania ze fabryczne zapezpieczenie jest nic nie warte to proponuje napisac do fabryki by zakladali stacyjki od ursusa.tanie i kazdy kluczyk pasuje.nie ma dziadostwa w tym wykonaniu.pozdrawiam

poduch
    Gość

Domyślnie

fakt! przyznaje, ze z tym dziadostwem to troche przesadziłem! juz mam poprostu dosyć walki z tym sprzetem! taką sytuacje miałem juz wczesniej ale wtedy po podpieciu kompa pokazało jakieś błedy w centralce i po ich usunieciu było juz dobrze a teraz komp pokazuje ze wszystko jest OK i to mnie dziwi najbardziej :/

kluczyk był wyjety ze stacyjki

Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał poduch Zobacz post
    fakt! przyznaje, ze z tym dziadostwem to troche przesadziłem! juz mam poprostu dosyć walki z tym sprzetem! taką sytuacje miałem juz wczesniej ale wtedy po podpieciu kompa pokazało jakieś błedy w centralce i po ich usunieciu było juz dobrze a teraz komp pokazuje ze wszystko jest OK i to mnie dziwi najbardziej :/

kluczyk był wyjety ze stacyjki
    alektronika w jest wrazliwa na spadki npiecia,zwarcia itp.jesli odlaczenie akumulatora nie poskutkowalo musisz udac sie na kompa ktory potrafi czytac funkcje code.jek widze jestes z wlkp,wiec polecam nagorskich w leczycy kolo poznania.znaja sie na rzeczy.pozdrawiam

ViP Pirat drogowy Avatar Karol88
    Mieszka w
    Kowary, Poland
    Auto
    146 1.7 16v, 166 2.0 V6 TB

Domyślnie

Mój brat miał podobną sytuację. Kiedyś odpinał aku i przy ponownym podłączeniu troszkę zaiskrzyło z + i przez kolejny miesiąc musiał wpisywać kod elektroniczny z karty z kodami.
    Problem został usunięty dopiero przez kompa w ASO i przy pomocy kluczyka serwisowego.
    była - Czarna 146 1.4 Boxer
    była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB

jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html

jest - Crosswagon Q4

poduch
    Gość

Domyślnie

oki!
    dzieki wielkie za wszystkie informacje wyglada na to ze chyba nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzić serwis :/ jak tylko sie z tym uporam to napisze jaka była przysczyna
    pozdrawiam

Edit:

w końcu doszukałem sie dziury w całym
    problemem była antenka przy stacyjce przeczyściłem styki, wyczysciłem całą antenke i juz wszysto działa jak trzeba
    Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 24-03-2009 o 22:04

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał poduch Zobacz post
    oki!
    dzieki wielkie za wszystkie informacje wyglada na to ze chyba nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzić serwis :/ jak tylko sie z tym uporam to napisze jaka była przysczyna
    pozdrawiam

Edit:

w końcu doszukałem sie dziury w całym
    problemem była antenka przy stacyjce przeczyściłem styki, wyczysciłem całą antenke i juz wszysto działa jak trzeba
    czyli centralka nie odbierała sygnału z kluczyka,
    niestety w kilkunastoletnich autach często występują problemy z połączeniami w elektryce,
    dobrze że problem rozwiązany i wszystko działa jak należy

poduch
    Gość

Domyślnie

problem powrócił ze zdwojoną siła :/ czyli kontrolka nie chce zgasnać ale juz nie przez 2-3 minut, tylko przez 2-3 godziny :/ może ktoś zna jakiegos dobrego speca z okolic krotoszyna, jarocina czy wrocławia który by sie podjął usuniećia alfacode z mojej belli
    z góry dzieki za wszelkie informacje