Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Zakup Alfy w Deft autka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar soto
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 159SW SP

Domyślnie

Ja też kupowałem u Tomka_KRK i mogę Go polecić. Wiedziałem co kupuję, nie było niespodzianek. Najechałem przez 2 lata>30kkm, auto z 09/2010, miałem kilka usterek, ale z tym się liczyłem - to w końcu auto używane, więc trzeba się liczyć przy zakupie, że trochę trzeba będzie dołożyć. Miałem mały zgrzyt w trakcie jednej z napraw (zawyżono mi koszty naprawy w stosunku do pierwotnie ustalonej ceny), ale udało się Im to jak tako odkręcić. Mimo wszystko niewielki niesmak pozostał. Ogólnie +4

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał sothis Zobacz post
    Nic to nie zmienia- historii nie ma i tyle. Twierdziłeś, że auto było serwisowane w ASO więc byłem przekonany, że dostęp do tego będzie. Kolejne przygody z autem mogą wskazywać, że auto we Włoszech serwisował jakiś "Heniek" bo chyba zgodzisz się, że ASO nie klei klejglutem odmy? ASO nie wbija przegubu na wieloklin metodą siła x ramię co praktycznie uniemożliwia wymianę piasty? ASO chyba nie wymienia rozrządu na częściach "No name"? Auta które oferujesz mogą być niespodziankami i każdy kupujący powinien się z tym liczyć a przed kupnem dobrze prześwietlić i to tylko chciałem przekazać. Pozdrawiam
    Zmienia bardzo dużo. Gdybyś się przypomniał zaraz po zakupie - historia trafiłaby do Ciebie od razu. Było to o tyle istotne, że wszystkie wydruki dostawaliśmy mailem (były bardzo szczegółowe, zarówno pod kątem zakresu wymian jak i kosztów tych wymian). A tak to ja mam teraz ostatnie historie z 2013 roku, a starsze przepadły w czeluściach piekielnych wraz ze starym dyskiem. ASO sklei glutem nie tylko odmę, ale i klapy wirowe uszczelni w ten sposób. I to nie tylko we Włoszech, ale także w innych krajach. Każde używane auto może być niespodzianką - tylko różna może być reakcja na wieść o owych niespodziankach. Jak się okazało, że przewód miałeś klejony - to ja z tym faktem nie dyskutowałem (a nie da się tego za bardzo stwierdzić, nim się owo klejenie nie rozpadnie) - tylko dostałeś pieniądze na: nowy przewód oraz zakup i wymianę turbosprężarki (która przez ową nieszczelność została uszkodzona). To chyba rzadko spotykany gest u osób, które sprzedają auta używane.
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 07-05-2015 o 22:09
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał case Zobacz post
    Ja przy kupnie dostalem zdjecia autka i książki jeszcze z wloch , widac bylo wymiane aku 5k km wczesniej , pozniej dostalem zdjecia z polski i nie zwrocilem uwagi ze aku jest podmieniony na jakis polski trup ktory przy najblizszej zimie padl. Nie ciagnolem tematu ze sprzedawca ale zgrzyt pozostal
    A szkoda - bo zareklamowalibyśmy ten akumulator, a ty dostałbyś nowy. I na zdjęciach słabo wychodzi to, czy akumulator w ogóle daje jakikolwiek prąd... Rozumiem, że dla Ciebie normalną sytuacją byłoby odpalenie przy kliencie auta z jakiegoś boostera, mając pod maską zużyty akumulator (oryginalny pierwszego montażu) i zaserwowanie tekstu pt. "Panie, wczoraj palił jak złoto".
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Lepiej jechać do Gniezna tam są dopiero sztuki, wszystkie mają nowe silniki, karoserie turbiny dwumasy, po 2 komplety nowych opon ( zima , Lato), nooo i ten przebieg ... kilka wyjazdów do kościoła.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

A z Gniezna można jeszcze skoczyć na wycieczkę do dwóch pozostałych pięknych miast z naszego motoryzacyjnego Trójkąta Bermudzkiego :-D

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał łuk4sz Zobacz post
    A z Gniezna można jeszcze skoczyć na wycieczkę do dwóch pozostałych pięknych miast z naszego motoryzacyjnego Trójkąta Bermudzkiego :-D

No faktycznie, w Płocku wszystkie mają skóry, a w Radomiu lepiej nabłyszczają lakier.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Nie kupowałem w Deft auta (czyli u Tomka_KRK), ale miałem przyjemność poznać Tomka osobiście 2.5 roku temu. Do swojej 159 3.5 roku temu kupiłem u niego kolektor dolotowy z zregeneorwanymi/przerrobionymi klapami. Kolektor niestety się rozszczelnił przy ośkach i trochę syfił silnik - po prostu rozwiązanie regeneracyjnę wymyślone przez TOmka/jego mechanika nie sprawdziło się. Zadzwoniłem do Tomka. On podszedł do mojej reklamacji najlepiej jak możnaby sobie w takiej sytuacji wyobrazić. Zaprosił mnie na wizytę w Krakowie w dogodnym terminie na wymianę za free na kolektor bez klap. Pojechałem z żoną z planem żeby trochę się powłóczyć przy okazji po Krakowie, bo już parę lat tam nie byłem. Przy okazji żonę wypuścić na zakupy Auto zostało u Tomka w warsztacie a on nas podrzucił w okolice Rynku (miło z jego strony). Kiedy ja i żona szwędaliśmy się po Krakowie, mechanik wymienił kolektor. Dodatkowo umyto mi całą komorę silnika (też za free). Po paru godzinach auto było do odbioru. Z mojego doświadczenia z paru rozmów z Tomkiem, widzę że jest naprawdę nastawiony na pomoc i to bardzo solidny człowiek. Mam o nim jak najlepsze zdanie. Wystarczy spojrzeć na ilość postów na forum - zawsze pomocny. Jestem przekonany że Tomek świadomie nie wciśnie nikomu żadnego bubla, czego akurat po większości handlarzy trzeba się jak najbardziej obawiać. Dodatkowo ma też duże doświadczenie z Alfami 159 - tych w ofercie (na placu) ma stale przynajmniej kilka sztuk, więc tez zna i umie rozpoznać/ogarnąć typowe niedomagania 159-tki, co niekoniecznie potrafią inni handlarze. Jeśli będę kupował coś używanego to na pewno najpierw skieruję się do Tomka, po prostu mam do niego zaufanie. Z resztą dużo dobrych opinii od innych forumowiczów czytałem o Tomku przez ostatnie parę lat.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 07-05-2015 o 23:22

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

też szukam powoli 159, no ale ten Tomek drogi jest coś.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Bez urazy, ale zawsze możesz kupić "dyche" taniej, żeby później "dyche" dołożyć...

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    No faktycznie, w Płocku wszystkie mają skóry, a w Radomiu lepiej nabłyszczają lakier.
    Lakier jak lakier, ale komorę silnika i deskę rozdzielczą... tutaj jest taki popyt na Plak, że ciężko go na stacjach dostać
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10