A AlfaOBD sprawdzałeś?
A AlfaOBD sprawdzałeś?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Tak, łącze się z adapterem. Kiedy chce połączyć się jakimkolwiek z podzespołów po trzech automatycznych próbach wyskakuje błąd.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Panowie jakis link do dobrego kabelka i program ??bo chce kupic go na juz . Pozdrawiam alfa 159 . V8
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Może z Jameryki
wisniator jak chcesz dobrą apkę na androida to polecam AlfaOBD - nawet w wersji bezpłatnej moim zdaniem jest to najlepsza aplikacja na smartfona dla Alfa Romeo. Do tego interfejs BT przystosowany do obsługi aut z grupy Fiat (czyt. z wydłubanym rezystorem).
Jeśli chcesz kabel to tak samo i do tego www.multiecuscan.net
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A możesz podsunąć link z allegro z interfejsem BT bez rezystora? Rozumiem że jeśli mam właściwy interfejs i alfaobd to wystarczy żeby posprawdzać parametry. A jeśli chcę wykasować błędy i inspekcję olejową i serwisową to jest potrzebny kabel. Jestem zielony co do kabli i kabelków. Który kabel jest potrzebny? A co do mesa to musi być wersja płatna czy wystarczy free?
Alfaobd jest płany?
Ostatnio edytowane przez awj1 ; 08-08-2015 o 11:50
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
AlfaOBD normalnie w Google Play koszuje ok 150 zł. Do prostej diagnostyki wystarczy demo.
Wszelkie kable do obsługi aut z grupy Fiata kupuję u użytkownika PM Factory na Allegro. Po złożeniu zamówienia napisz, że chcesz, aby przystosowali interfejs do obsługi aut właśnie z tej grupy i będzie gitara. Jeden raz tego nie zrobiłem i interfejs nie gadał z AR 159 (mimo że na stronie było napisane, że będzie współpracować)Kulturalnie zareklamowałem i dostałem działający.
http://allegro.pl/nowosc-elm-327-min...160909596.html mam identyczny.
Jeśli chodzi o kabel to mam taki http://allegro.pl/elm-327-1-4-pl-eur...583841698.html
Szczerze to nie próbowałem nigdy kasować inspekcji olejowej przez BT, ale myślę, że da się.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A do czego jest kabel KKL? http://allegro.pl/fiat-alfa-romeo-la...901354778.html
Bo ten ELM 327 i BT to tylko do diagnostyki i kasowania błędów tak?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
KKL też mamELM327 obsłuży wszystkie moduły w aucie, KKL tylko wybrane (ECU, poduszki, ABS).