WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Ok dzięki, zamawiam końcówkę.
Ps. Uruchomiłem Brerkę dziś i ładnie pracuje-
Ostatnio edytowane przez karol s ; 24-12-2015 o 11:39
Dziś uruchomiłem Brerkę i FES. Dziś Cylinder 1, w miarę ok - natomiast 5 coś głupieje.
Czy to aby na pewno wtrysk na 1 cylindrze jest walnięty? - czy to jakaś grubsza sprawa?
![]()
Piąty jest zły ale czwarty też nie jest najlepszy
Niby tak, ale 3 dni temu robiłem pomiary i korekty na piątym wynosiły 0,10-0,50, a na pierwszym było ponad 5.
Zgłupiałem![]()
Dobra, dziś zrobiłem próbę o której wspomniał ris.
Pojechałem na Shella, zatankowałem Vpower 20 litrów - starego paliwa miałem pół baku. Po drodze kilka razy dostała w palnik pod 4k obr.
Oczywiście auto od odpalenia równiutko pracowało.
Wróciłem do domu, podpiąłem FES i oto wyniki:
Wszystkie odbiorniki on:
Odbiorniki off:
Ciekawa sytuacja jest tutaj, w kabinie czujnik pokazuje 90C - natomiast FES 80C. Termostat wymieniany był jakoś 20tys temu. Czujnik walnięty? Poprzedni właściciel wspominał, że coś tam było kombinowane przy czujniku.
![]()
PO 1 i najważniejsze nie tankuj na orlenie, to jest guano, kilka razy zatankowałem ON na Orlenie i auto jeździło tragicznie... nie wiem co Shell i bP i inne statoile dolewają do paliwa ale na tych pozostałych stacjach nie ma problemu.
Brera Team Warsaw
Termostat i czujnik temperatury są w porządku. Wskazówka w kabinie jest tak wyskalowana po prostu.
Na moje oko nierówną pracę silnika może powodować 4 wtrysk, który leje za dużo paliwa. Przydałoby się jeszcze zrobić korekty dynamiczne w czasie jazdy.
Ostatnio edytowane przez magil ; 27-12-2015 o 11:50
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok, próby dynamiczne poniżej. Niestety posypał się FES i stąd tylko korekty z 4 cylindrów. Na 3 zawsze było ok.
![]()