Yanosik czuwa :-)
Yanosik czuwa :-)
Ostatnio edytowane przez Black Wolf ; 23-12-2015 o 22:38
Dzieki za rade!! Mam nadzieje ze pomoze ten olej, bo autko swiezo kupione, jak dzis rano odpalilem to pierwsza mysl: ale sie dałem zrobic w .... :-)
dobre skojarzenie: dzwięk podkutego konia stąpającego po bruku... cos w tym jest ;-)
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz3vBcccWfG- - - Updated - - -
Dziekuje wszystkim za info!!
Witam
Niedawno przechodziłem ten sam problem. Objawy identyczne. Drgania zimnej jednostki na jałowym, po wciśnięciu sprzęgła cisza. Podejrzenia były takie:
1. Dwumas (główna porada z forum)
2. Wtryskiwacze (porada od miejscowego szamana od silników)
Co do wtryskiwaczów, podejrzenia były takie, że któryś wtryskiwacz na zimnym nie daje tak jak powinien, stąd te drgania jednostki. Wtryskiwacze od razu sprawdzone zostały na stole probierczym. Wszystko okazało się OK.
Myśląc, że to dwumas postanowiłem zrobić jeszcze parę km i na wiosnę ewentualna wymiana.
Tymczasem problem rozwiązał się sam. Zrobiłem dwie rzeczy jednocześnie, więc mogę się tylko domyślić co było przyczyną owego klekotania.
Wymieniłem olej silnikowy wraz z płukanką (myślę że nie ma to żadnego związku ze sprawą), oraz zastosowałem środek czyszczący układ paliwowy (zalany bezpośrednio do baku).
Stuki na jałowym ustały i cisza jak makiem zasiał.
Moja konkluzja jest taka, że stuki na jałowym nie koniecznie są związana z dwumasem.
Jak dla mnie jest to dwumasa. U Ciebie pewnie pierścienie nie były bardzo obluzowane i wyciszenie jednostki, spowodowało mniejsze drgania na kole. Dlatego ucichło. Co nie znaczy, że masz ją w pełni sprawną. Po mojemu to wtryski i układ olejowy silnika nie mają nic wspólnego ze sprzęgłem. Być może doszło też do samonaprawienia. Ponoć czasami się to udaje.
Ostatnio edytowane przez Moyset ; 24-12-2015 o 14:04
Słuchajcie ja szukałem przyczyn stuków przy zmianie biegów wszystko powymieniane co się da została 2masa, ok komplet wymieniony wraz ze sprzęgłem na oryginałach , ale po 300km moze wczesniej(ale nie zauważyłem) pojawiło się metaliczne dzwonienie po rozgrzaniu skrzyni czyli po jakichś 15-20 km lub ostrzejszej jeździe po mieście. Słyszalne tylko na biegu jałowym bez dodawnia gazu. Choć by delikatne dodanie gazu wycisza ten dźwięk. Można go się też pozbyć zaciągając ręczny , bieg i bez gazu puszczać sprzęgło wtedy tak gdzieś w połowie ten dźwięk znika. Zrobiłem już na tym z 10 tyś , miedzy czasie dolałem dedykowanego oleju , dodałem ceramizer i jest bez zmian. Biegi chodzą płynnie , bez haczeń , skrzynia nie szumi na żadnym biegu generalnie pracuje perfect. Co radzicie?
Mam to samo. Jest tutaj na forum osobny wątek dot tego problemu . Jest trochę przypadków w których właściciele wymieniali dwumas robili skrzynie i dalej to samo. Mój egzemplarz dwumas wymieniony skrzynia robiona 2 razy a dźwięk na zimnym pojawia się dalej. Ja tego nie ruszam . Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Moyset
Zgadzam się co do tego, że w układzie "czysto mechanicznym" wtryskiwacze nie mają nic wspólnego ze sprzęgłem. Nie do końca wiem jak wtryski są sterowane? Czy jest możliwość, że czujnik położenia pedału sprzęgła może mieć wpływ na pracę wtryskiwaczów??
Nie ma. Ale np. wciśnięcie sprzęgła ma wyczuwalny wpływ, przynajmniej na chwilę - silnik ma wtedy trochę lżej.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Parys3k Masakra to wspolczuje jak to wszystko wymieniles i dalej to samo! a co mechanik powiedział?
Ostatnio edytowane przez darfej1981 ; 18-01-2016 o 19:04
Witajcie, też mam to co wszyscy w tym temacie, i to żaden dwumas bo jestem świeżo po wymianie... kilka sekund poklekocze i znika, wyczytałem że te silniki tak mająPozdrawiam i jeżdżę bez problemów już 11 tys km po wymianie
![]()