Jutro podjadę do gościa który wymienia olej dynamicznie tylko obawiam się ze może wziąć ok 1000 za samą wymianę plus olej
Jutro podjadę do gościa który wymienia olej dynamicznie tylko obawiam się ze może wziąć ok 1000 za samą wymianę plus olej
z ta dynamiczna wymiana to sugerowałbym wczesniej zaczerpnąć opinii fachowca czyli miejsca gdzie serwisują skrzynie i robią takie wymiany i doradza jaki rodzaj wymiany zastsować w twoim przypadku - na forum znajdziesz polecane warsztaty. Przy dużym przebiegu jesli nie masz pewności że olej był wymieniany wczesniej to calkowita dynamiczna wymiana / wypłukanie starego oleju może niestety objawić/nasilić niedomagania skrzyni.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-01-2016 o 16:25
Jeśli coś się stanie po wymianie dynamicznej to oznacza że skrzynia była w stanie agonalnym i wszystko się trzymało na szlamie który się w niej zebrał, u Ciebie zdaje się że tak nie jest. Oczywiście może się zdarzyć że nawet nie zjedziesz z podnośnika, ale to już naprawdę czarny scenariusz. Podobna sytuacja może się przydarzyć przy wymianie oleju w silniku, a jednak wszyscy wymieniamy olej. Co do ceny za samą usługę 1000 pln + olej to cena jest naprawdę z d..py. Nawet w Wawie można to zrobić taniej.Jeśli chcesz możesz to zrobić sam. Jest na forum opisane jak samodzielnie wymienić olej w tej skrzyni.
Dzisiaj dzwoniłem do salonu gdzie byla kupiona i serwisowana i sie okazało ze w 2011 roku byla wymieniana skrzynia na nowa przy przebiegu 60tys.
Ostatnio edytowane przez tralalinski ; 29-01-2016 o 16:55
Jestem wlasnie po wymianie oleju w skrzyni i moim zdaniem to nic się nie poprawiło
W takim wypadku możesz jeszcze się kompem podłączyć pod skrzynię i zobaczyć czy nie ma błędów. Jeśli nie, objawy sugerują na jakąś mechaniczną usterkę skrzyni... Jest spec od tych skrzyń w Zielonej Górze, ale możesz odezwać się do kolegi Nazar z forum - robił remont swojej ASB i miał kontakt do gościa robił to w dobrych PLN![]()
Do Zielonej Góry to mam 300 km. Skrzynia była podłączana do kompa i nic nie wyszło. Zastanawia mnie tylko dlaczego skrzynia gdy jest ciepła to dosyć dobrze zmienia ten bieg a gdy jest zimna to szarpie. A może to ten sterownik bo skrzynia była wymieniana 70tys temu a nie wiem jak ze sterownikiem