Nawet nie odpalałem silnika przy pomiarach, więc nie wiem. Ale błąd wywala już na samym zapłonie, więc nie wiem czy to może być to. Może po odpleniu silnika by jakies napięcie było...
Nawet nie odpalałem silnika przy pomiarach, więc nie wiem. Ale błąd wywala już na samym zapłonie, więc nie wiem czy to może być to. Może po odpleniu silnika by jakies napięcie było...
Jeżeli centralka jest uszkodzona i nie ma wtórnego grzania, to chyba ECU to widzi i sygnalizuje błąd (tak sobie myślę). Musi być jakaś wytłumaczalna przyczyna tego komunikatu.
Panowie żeby wykluczyć błąd centralki od świec kupiłem nowa Bosh-a, teoretycznie właśnie pomiar na centralce lekko odbiegal od normy aczkolwiek po zainstalowaniu nowego bez zmian, tak samo wywala blad. Naszczęście udalo sie oddac nowa centralke spowrotem do sklepu. Bardziej zastanawiam sie nad samym bledem komputera, po wlozeniu kluczyka zauwazylem rozny czas nagrzewania swiec i pojawiania sie komunikatu START co jak dla mnie ma odbicie na pojawienie sie tego meczacego komunikatu, ale to tylko moje gdybanie.
Ostatnio edytowane przez Mateusz90 ; 12-02-2016 o 15:54