Zestaw filtrów za 78zł (z filtrem paliwa włącznie, który do 9 nie jest tani) - ja bym się bał w ogóle pomyśleć o zakupie czegoś takiego... Tym bardziej, że jak piszesz zbyt często ich nie zmieniasz, bo co około 1,5 roku.
W Warszawie masz 3 oddziały sklepu Petrostar (Mokotów, Bielany i Praga). U nich kupisz olej w bdb cenie i filtry również w całkiem niezłej. Ja do swojej 9 kupuje u nich Motula 8100 X-Clean 5w30 C3 bańkę 5l za niecałe 130zł.
Zna ktoś jakiś sklep internetowy, gdzie mają filtry ufi w rozsądnej cenie?
1,5 roku to chyba nie jest aż tyle na zmianę filtrów. Można i bardzo często, ale według mnie 20 000 to jest normalka. A ja od tego czasu przejechałem max 15 tys. Olej na pewno kupię w Petrostarze, na allegro mają bardzo dobre ceny, a do tego mam ich sklep po drodze z pracy więc już i dla siebie i dla znajomych sporo rzeczy już tam odebrałem i zawsze było ok. Niestety moich filtrów nie mają. Co do sklepu internetowego z filtrami UFI to ja nie znalazłem takiego z dobrymi cenami za zestaw. Kupiłem na alledrogo za 245 + wysyłka, powietrza UFI, oleju UFI, paliwa UFI i kabiny węglowy Knecht. Taniej nie znalazłem.