@tom993
- jako własciciel alfadiaga to może byś wrzucił stronke informacyjna o twoim ECU, tak dla porównania.
@tom993
- jako własciciel alfadiaga to może byś wrzucił stronke informacyjna o twoim ECU, tak dla porównania.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Sprawdzałeś może, czy to dławienie występuje na LPG i benzynie.
Miałem bardzo podobnie. Dławienie nawet większe miałem na benzynie.
Długo szukałem przyczyny. Wymieniałem różne rzeczy - ostatnio świece.
Ostatecznie okazało się, że przyczyną moich problemów była zła mapa wtrysków LPG. Dziwne tylko jest to, że dławienie nasilało się stopniowo - zaraz po założeniu LPG tego nie odczułem.
wal_kon
Ja mam ten problem tylko na benzynie z prostego powodu - tylko odpalanie i chwila po nim. Zawsze jest to benzyna bo jak zimny to gaz not working a potem jak cieply to moment odpalenia tez jest na benzynie... Gazu bym w to nie mieszal a mapa jest idealnie skalibrowana bo sam ja robilem i wskazniki alfadiaga odpowiadajace za mieszanke tez sa super (1.03). Jak juz auto chodzi to zadnego falowania nie ma, obroty sa bardzo stabilne i na gazie i na benzynie... Screeny z kompa i ekran ecu postaram sie wrzucic jutro - moze uchwyce moment bez bez mocy...
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
Dolaczam ekran informacyjny ecu i moment startu z alfadiaga - tym razem totalnie nic mu nie bylo - moze za krotko stal bo poznym wieczorem wrocilem z nad morza... Generalnie przypadlosc nasila sie po dlugim postoju - tu chyba bylo za krotko albo ta chwila z kluczykiem na mar mu pomogla (podlaczalem alfdiaga)... Autko przelecialo wczoraj Torun-trojmiasto-Torun z predkosciami do 180km/h - bledow w ecu 0, marchewy brak, nie powiedzialbym ze cokolwiek jest nie tak gdyby nie te poranne jazdy :/
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD