Własnie spod maski ale też przy okazji auto osłabło powodem były zacięte klapy u mnie wodzik spadł i nie były w ogóle sterowane. Zresztą można sobie to łatwo sprawdzić zdejmując osłonę plastikową z silnika i wszystko widać.
Własnie spod maski ale też przy okazji auto osłabło powodem były zacięte klapy u mnie wodzik spadł i nie były w ogóle sterowane. Zresztą można sobie to łatwo sprawdzić zdejmując osłonę plastikową z silnika i wszystko widać.
Ostatnio edytowane przez matizab ; 14-05-2016 o 18:48
U mnie nie zauważyłem spadku mocy, chodzi jak zła. Jakiś miesiąc temu czyściłem tylko egr plus zamontowałem przekładkę z dziurami na egr. Czytałem, że to może być też klima jeżeli nie ma nic czynnika ale znowu była wyłączona w czasie dymienia.
ja pamiętam przypadek z focusem jak mi puścił łącznik elastyczny to waliło dymem spod maski, może u Ciebie też jest nieszczelny i po ostrzejszej jeździe coś tamtędy kopci
Popatrzcie na koło pasowe wału korbowego czy nie jest przypalone.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Można do niego dojść od góry czy trzeba od dołu spojrzeć?
Wyryte rantem felgi
Po zdjęciu prawego koła jest zaślepka w nadkolu, wystarczy ją odkręcić i koło pasowe na tacy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To sprawdzę w wolnej chwili. Póki co i tak jeżdżę drugim autem więc luz. Dzięki za podpowiedź, że to może być coś aż tak poważnego w skutkach.
Powiedzcie mi tylko w takim razie, jeśli to jest wspomniane koło pasowe, to jakie działanie wyzwoli ten dym? Jechanie na wyższych obrotach czy coś innego?
Wyryte rantem felgi