Też o tym myślałem tylko jak temperatura spadła poniżej zera, kręcił słabiej a silnik odpalał. Dzisiaj nie było tak zimno.
Ciekawe co będzie jutro rano.
Też o tym myślałem tylko jak temperatura spadła poniżej zera, kręcił słabiej a silnik odpalał. Dzisiaj nie było tak zimno.
Ciekawe co będzie jutro rano.
Ostatnio edytowane przez nakano ; 27-10-2016 o 18:19
Poniżej zera kolego to będzie jak rano będziesz miał -20Aku może nie wyrabiać. Podmin Aku i sprawdz.
wysłane z WC
[C
Racja, to może być tak podstawowy problem jak zmęczony akumulator. Ładowanie nic nie da.
sprawdzę
A skąd jesteś?Może jest w okolicy ktoś,kto podepnie kompa i powie co.
Sprawdź klemy. Masę miedzy aku a karoserią(w bagażniku) i przy poduszce skrzyni biegów. Z tym czujnikiem wału też dobry trop, ale to najlepiej komputer mieć. Ewentualnie czujnik wałka rozrządu.
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 27-10-2016 o 20:35
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Jestem z Cieszyna, mam znajomego który mam komputer dlatego pytałem co sprawdzić i czy sobie poradzi. klemy niedawno odpinałem jak ładowałem aku może że źle dokręciłem.
Mam jeszcze jeden trop ale to może tylko zbieg okoliczności, przed alfą miałem bmw e39 2.5tds i podobne problemy. Powodem była pompa paliwa w baku. Początki podobne raz odpalał bez problemu a raz trzeba było długo kręcić. Doszło do tego że nie mogłem mieć mniej w baki niż 15l taki był poziom zalania pompy. Po wyciągnięciu okazało się że pod koszem było pełno czarnego czegoś, czarny skrzep, nie wiem jak to opisać ani jak się tam znalazło ale zatarło pompę i doprowadzenia paliwa do silnika spadło na pompę wtryskową.
Ostatnio edytowane przez nakano ; 27-10-2016 o 21:00
A gdy nie odpala,to pompę słyszysz?Ktoś miał podobny/taki sam problem i czujnik wałka rozrządu się sypał,Bo czujnik wału,to raczej na gorącym silniku szwankuje.
Fakt,że bez kompa-to raczej wróżenie z fusów.
Udało mi się podłączyć do autka za pomocą ELM327 v1.5 i coś takiego się pojawiło:
EGR jest całkowicie usunięty i zaślepiony dlatego ten błąd, przepływomierz odłączyłem w czasie pracy silnika i dlatego tam się pojawił.
P1320 - czujnik wałka rozrządu lub wału?!
P0191 - a to co takiego???
Wykasowałem wszystkie błędy, odpaliłem kilkukrotnie silnik i jedynie EGR wraca ale to zrozumiałe.
Wklejam również wszystkie odczyty może i tam coś znajdziecie nie tak.
![]()
p1320 To czujnik wałka rozrządu.
p0191 to czujnik ciśnienia na listwie,czyli na pompie CR,może jest brudny,lub uszkodzony.