olej a co innego
olej a co innego
No nie powiedzialbym czy po kilku miesiacach nowy zaczyna ciec.
zdziwiłbys sie.noale pewnie masz tdi i bronisz
Mialem TDI.
Owszem, lubia sobie egry podciekac ale nowy to minimum 50-60tkm spokoju.
Haha tdi to nie tylko pompowtryski, są również inne rozwiązania warto poczytać. Mój passat to ma pewnie z pół miliona i nie miałem cieknącego egr. A mechaników poszukajcie normalnych, takich co przynajmniej znają zasadę działania silnika diesla. Również taka rada żeby nie szukać na siłę problemów, nie mówię żeby zaniedbać jednostkę, ale warto zachować zdrowy rozsądek.
Tak w gwoli ścisłości jak się zagłębienie w historie silnika TDi to będziecie wiedzieć ze zrobili go Włosi i sprzedali Niemca
Tyle, że Włosi zlecili opracowanie układu wtryskowego Boschowi.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
No dobra, to jak z tym korkiem? Jest ktoś u kogo w JTD nie występuje żaden przedmuch i korek w ogóle nie skacze, czy te diesle po prostu tak mają?
Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
Przedmuch spod korka nie może nie występować, ale zbyt dużego ciśnienia również nie powinno być. U mnie unosiły się pary oleju (lekko chlapało), nie robiłem pomiaru ciśnienia w tym miejscujeśli oleju nie ubywa w ilościach ponadnormatywnych to nie masz się czym przejmować.
Zadbaj tylko o regularną kontrolę luzów na zaworach.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10