To załóż na początek swój i wtedy sprawdź jak będzie chodził.
To załóż na początek swój i wtedy sprawdź jak będzie chodził.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Jutro wieczorem podejmę próby.
Wszystkim Wam dziękuję za zaangażowanie.
Wysłane z mojego F8331
Danus77 biję pokłony.
Twój typ okazal się trafny, a przy okazji ujawnił, że jestem idiotą. Regulator w zakupionej pompie nie był zanieczyszczony, nie był uszkodzony; był... inny.
Nie sprawdzałem numerów regulatora. Sprawdziłem tylko pompę.
Po założeniu mojego regulatora do kupionej pompy Alfa zagadała chętnie i wdzięcznie..
Dziękuję...
Wysłane z mojego F8331
Spoko. Szerokości i kilometrów bezawaryjnej jazdy![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
No a co z rozrządem? Bo pierwsze słyszę aby rozrząd inaczej ustawiony lepiej się sprawował niż ustawiony według znaków.Bo mam ten sam silnik i mnie to bardzo ciekawi.
Nie wiem jak sie sprawuje ustawiony na znaki.
Od 7 lat auto jeździ na takim jak teraz.
Wysłane z mojego F8331
A jeździłeś inną 166 z tym silnikiem? Masz jakieś porównanie.Bo to jest ciekawy przypadek.
Jedyna inna Alfa, z którą jestem "obyty" to 147 1.9jtd 115KM i jeździ porownhwalnie. W sensie jest żwawsza, ale to chyba kwestia duzo nizszsj masy, a stosunkowo niewiele niższego momentu. Kultury pracy noe da się porównać, bo to w koncy jeden cylinder mniej. Moja kulturowo wypada dużo lepiej. Nigdy nie narzekalem.
Wysłane z mojego F8331
Kolega Dawid-katana pisal w tym wątku, ze auto jeździło z przestawienien 2 zęby
Wysłane z mojego F8331
Jeździć i może i jeździ,tylko,czy silnik chodził prawidłowo?Tego nie pisał.Po coś ktoś wymyślił te znaki,że tak ma być.Ale każdy jeździ według uznania.Może się wypowie,czy po ustawieniu na znaki silnik lepiej pracuje.Silnik 1,9 to moje objeżdża w koło 2 razy.Pewnie dlatego,że mam podciągnięte na blisko 190 km.
No to życzę aby maszynka dobrze się sprawowała z tym przestawionym rozrządem.