W v6 mechanizm różnicowy można wyciągnąć bez demontażu skrzyni, wydaje mi się że i w 2.4 tak wyjdzie
W v6 mechanizm różnicowy można wyciągnąć bez demontażu skrzyni, wydaje mi się że i w 2.4 tak wyjdzie
A czy ktorys z kolegow robil juz cos takiego i moze sie wypowiedziec jakie sa koszty itd...!Moze oplacalniej jest poszukac dobrej skrzyni i wymienic,tylko gdzies takiej szukac?
Koledzy moge miec skrzynie w bardzo dobrym stanie od znajomego z przebiegiem 70 tys/km,koszt ok.700zl.Czy oplaca sie kupic taka skrzynie i wymienic zamiast robic sam mechanizm roznicowy?Czy kazda skrzynia 5-biegowa z 2.4 JTD 10v bedzie pasowala,jak to sprawdzic?
Człowieku,
Najpierw daj oblookać ten samochód mechanikowi. Mechanizm różnicowy / skrzynia ? Co jeszcze... ?
Najpierw bym zobaczył czy przeguby są sprawne, następnie czy poduszka pod skrzynią nie jest już wyrobiona - potem szukał "pękających skrzyń".
Ale mechanik juz ogladal auto przy okazji wymiany polosi i stwierdzil luz na mechnizmie roznicowym ale nie byl w stanie powiedziec jakie beda koszty naprawy,powiedzial tylko ze robil cos takiego niedawno w passacie i skasowal 1700zl.!!!
Mechanizm różnicowy to bardzo precyzyjne, aczkolwiek proste urządzenie. Nawet gdybyś rozebrał i złożył całkowicie nowy mechanizm, to nie będzie to co prosto z fabryki. Będzie wył jak zwolnice w starym traktorze. Jeżeli masz skrzynie za 700 zł w dobrym stanie, to nie ma się nad czym zastanawiać. Wątpię, aby jakikolwiek mechanik był w stanie prawidłowo złożyć układ różnicowy.
A czy kazda skrzynia bedzie pasowala z 2.4JTD 10v 136KM,czy moze byly roznice?
No i stalo sie...!Chyba padla mi skrzynia a konkretnie mechanizm roznicowy o ktorym pisalem wyzej!
Jadac dzisiaj autem,na 3 biegu cos szarpnelo i stanolem na srodku drogi,dodawalem gazu a autko wogle nie chcialo jechac tak jakby nie bylo przeniesienia napedu na kola,tylko czasami cos tam zagrzytalo od strony skrzyni!Alfa odcholowana do mechaniora i jutro bedzie wszystko wiadomo!Nastawilem sie juz na najgorsze czyli na wymiane skrzyni!!!