Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: 2.5V6 temperatura

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Mi też fiatecuscan pokazuje taką temperaturę.To raczej wynik błędu definicji dla 3.2
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Witam odswierzajac kotleta;temat z innej troche bajki mianowicie jestem na kupnie 156 2.5 V6 LPG zobaczylem pojezdzilem jest wszystko ok silnik suchy równo pracuje na pb i lpg sekwencja stag wszystko cacy po zrobieniu kilkunastu km zauwazylem ze temp sinika ledwo co na zegarze osiaga ponad 50st. wlaczylem nawiew ok daje gorace powietrze a i zapalilem jak byla całkowicie zimna po kilku dniach postoju sekwencja w miare szybko sie właczyla wiec dobrze sie grzeje miom zdaniem. stan płynu ok weże nie napuchły wiec obieg chyba jest.
    moje pytanie brzmi czy to padniety termostat daje taki wynik słabej temperetury na zegarze czy moze to byc jeszcze co innego???
    nigdy nie mialem stycznosci z V6 wiec prosze o rade, ecu scana nie mam mozliwosci podłaczenia dla jasnosci.
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Czujnik kabinowy czesto wprowadza w blad nie mowiac o tym ze srodkowa wskazowka to nie 75*C , ja majac 2.5 w zimne dni nie bylem w stanie wskoczyc wskazowka na 50*C po przejechaniu 5 km w tym stojac na swiatlach itd. Wiec termostat moze nie dogrzewac silnika a sprawdzic go mozesz tylko zalewajac prawie wrzatkiem z czajnika ;]
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    156 3.0 V6 '01 blu cosmo

Domyślnie

Cytat Napisał tomrk@r Zobacz post
    Witam odswierzajac kotleta;temat z innej troche bajki mianowicie jestem na kupnie 156 2.5 V6 LPG zobaczylem pojezdzilem jest wszystko ok silnik suchy równo pracuje na pb i lpg sekwencja stag wszystko cacy po zrobieniu kilkunastu km zauwazylem ze temp sinika ledwo co na zegarze osiaga ponad 50st. wlaczylem nawiew ok daje gorace powietrze a i zapalilem jak byla całkowicie zimna po kilku dniach postoju sekwencja w miare szybko sie właczyla wiec dobrze sie grzeje miom zdaniem. stan płynu ok weże nie napuchły wiec obieg chyba jest.
    moje pytanie brzmi czy to padniety termostat daje taki wynik słabej temperetury na zegarze czy moze to byc jeszcze co innego???
    nigdy nie mialem stycznosci z V6 wiec prosze o rade, ecu scana nie mam mozliwosci podłaczenia dla jasnosci.
    Na 90% to wina niedomykającego się termostatu. Mam V6 z lpg i jak przyszło jesienne ochłodzenie, to również wskaźnik kabinowy pokazywał mi nie wiele powyżej 50 stopni, chyba że w korku auto stało to nabierało temperatury bliżej 90. I też mimo tej niskiej temperatury (50-60 stopni) ogrzewanie działało i stosunkowo szybko następowało przełączenie na lpg. Ale po wymianie termostatu widać różnicę. Teraz bez problemu dochodzi do 80-90 stopni według wkaźnika i nie spada niżej. Ogrzewanie też odczuwalnie wydajniejsze się zrobiło.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

A ja bym jeszcze sprawdził czujnik temperatury. Być może że termostat jest ok tylko czujnik jest walnięty i nie wskazuje temperatury.Podłącz pod Unidiaga/FESa. Komputer prawdę Ci powie