witam ja ma iny problem w trakcie jechania nie wlaczy mi sie tempomat po przejechaniu jakies 15 km chodzi jak nigdy i niewiem oco z tym chodzi jesli ktos sie zpotkal z takim problem prosze o rade![]()
witam ja ma iny problem w trakcie jechania nie wlaczy mi sie tempomat po przejechaniu jakies 15 km chodzi jak nigdy i niewiem oco z tym chodzi jesli ktos sie zpotkal z takim problem prosze o rade![]()
witam
też mam problem z tempomatem od kiedy w serwisie wymienili mi serwo. mianowicie jak przekręce na on to czasem się zaświeci a czasem nie, a nawet jak swieci to ani + ani - nie załącza tempomatu.nie chcę jechać do serwisu by znowu czegoś nie popsuli i narazili mnie na koszta bo to są normalnie paprochy.
pozdrawiam
moze te topici cos pomoga
http://www.forum.alfaholicy.org/147/18348-swiatla.html
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...437cbfacf6ade8
Witam
Mam pytanko albo prośbę Panowie. Kiedys mialem nieprzyjemna sytuacje swoja Alfa 147 1.6 TS 120kM ze musialem sie mocno zaprzeć stopamii pamietam ze pekl jakis plastik w okolicach sprzegla ze go nie trzymal tylko stal wysoko w gorze. Od tam tej pory w ogole nie daje znaku zycia moj tempomat. Plastik zostal wymieniony w warsztacie i nic wiecej nie robili. Doczytalem tu ze sa tam jakiejs czujniki. Moze ktorys jest uszkodzony albo odlaczony. Prosilbym aby ktos mi powiedzial albo pokazal na zdjeciu gdzie te czujniki sa o ktorych piszecie czy ja jako laik w mechanice moge je sam sprawdzic? Bezpiecznik jest ok. A nie mam pojecia gdzie sie znajduja te czujniki, jaki jest dostep do nich itp.
Witam
Też mam problem z tempomatem, jednak w u mnie jest nieco inaczej. Mianowicie gdy włączę go na "on" pojawia się jego ikona znaczy się działa. Jednak nie zapamiętuje prędkości i nie można z niego korzystać. Po podłączeniu pod kompa FES wywala błąd P0704 "styk sprzęgła" domniemywam, że czujnik tego pedału jest rozwalony. Miał ktoś z kolegów może coś w tym stylu?
Panowie a co jest grane jeśli tempomatu w ogóle nie da się włączyć?
Dla ścisłości sprawdzałem FES-em i nie wykazał błędów, po czym sprawdziłem przyciski manetki od tempomatu i wszystko ok.
Ktoś ma jakiś pomysł?
Czego nie da się włączyć?
ikonki na zegarach?
utrzymywania prędkości?
A fesem możesz wywołać tą ikonkę?