Przede wszystkim zakłada montaż DSP po drugiej stronie - na wewnętrznej prawego błotnika.
Przede wszystkim zakłada montaż DSP po drugiej stronie - na wewnętrznej prawego błotnika.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Właśnie tak się zastanawiałem i wydaje mi się że to się upchnie. Przecież to nie rura od odkurzacza tylko kilka kabelków. Na pewno tam da radę to położyć.
Jeżeli chodzi o puszczenie kabli w tunelu środkowym to nie ma problemu przecież standardowa wiązka idzie w tym miejscu tylko jest uboższa, ale bez problemu wejdzie. Gorzej bedzie z tym, że (nie pamietam dokladnie bo dawno to robilismy z moim mechanikiem) standardowa wiązka posiada kilka wyjsc typu antena GPS, głośniki itp a starsza wiązka oprócz tego wszystkie posiada tez wyjscia na światła awaryjne klimatronik itp a w alfie po FL te wyjścia idą z innego miejsca są już zasilane więc trzeba przerabiać.
A dodatkowo w Alfie po FL jest już zastosowana szyna kan a w starszych jeszcze nie
Zagra bo ja mam założone DSP z wersji przed FL ale razem z mechanikiem siedzieliśmy cały dzień żeby z dwóch wiązek zrobić jedną.
Jest troche rzeźby ale się da.
A sama wiązka z Alfy przed FL bez kombinacji do alfy po liftingu nie wejdzie
No to mnie pocieszyliscie, Pozostaje chyba tylko znaleźć DSP z Alfy po FL, ale chyba łatwiej trafic 6 w totolotka
Witam,
panowie skąd wychodzi sygnał na głośniki w dzwiach przy DSP z ISC czy ze wzmacniacza bo ma taki problem że czasami przestają grać mi głośniki w drzwiach zarówno przód i tyl ale tylko z lewej strony z prawą nic się nie dzieje. Może po prostu jakaś kostka nie łączy tylko gdzie szukać?
Wychodzi z ICS do wzmacniacza i wraca tą samą wiązką do głośników.
Wszystkie głośniki są zasilane przez wzmacniacz.