Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Brak podświetlenia pokręteł klimy,nawiewu

Użytkownik Ogier Avatar slow
    Mieszka w
    Krotoszyn
    Auto
    AR 156 2.0TS 1999r.

Domyślnie

Cytat Napisał marek1975
    Jak dostaliście się do tych żaróweczek? po rozebraniu konsoli środkowej odkręcaliście również wskaźniki paliwa, temperatury i zegarek? Ja niezdejmując tych 3 zegarów próbowałem włożyć rękę, żeby wyjąc oprawki z żaróweczkami i nie mogłem pościerałem sobie tylko skórę na dłoni :/
    Tutaj masz instr.http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zibi72
    Mieszka w
    Malbork
    Auto
    156 1.9 JTD 1999r.
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 24-06-2009 o 19:05
    ALFA 156 JTD

Kosiar
    Gość

Domyślnie

stronka nie odpala przynajmniej mi :?:

Użytkownik Ogier Avatar slow
    Mieszka w
    Krotoszyn
    Auto
    AR 156 2.0TS 1999r.
    @LFA-to nieziemska robota!!!!!!!!

http://slow.fotosik.pl/

slawek
    Gość

Domyślnie

Witam
    mam ten sam problem jednak w 147
    czy ktoś ma może taką instrukcję jak do 156?

z góry dzięki

Kosiar
    Gość

Domyślnie

zdjęcia wszystko wyjaśniają . :mrgreen:

marek1975
    Gość

Domyślnie

Niestety u mnie to białe ustrojstwo ma z tyłu zaczepione linki od sterowania nawiewem i one nie pozwalają wyjąc je z konsoli środkowej (nie mam klimy i pewnie stąd te różnice).

Wie ktoś jak odczepić te linki ? Może da się te żaróweczki wyjąć w inny sposób?

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał marek1975
    iestety u mnie to białe ustrojstwo ma z tyłu zaczepione linki od sterowania nawiewem i one nie pozwalają wyjąc je z konsoli środkowej (nie mam klimy i pewnie stąd te różnice).
    Nie sadze zeby to sie czyms roznilo. fakt to biale podelko jest polaczone tasmami gdzies tam z czyms, ale jak je odkrecisz i lekko wysuniesz to tasmy wyciagniesz - sa podlaczone wtyczkami.

marek1975
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier
    Nie sadze zeby to sie czyms roznilo. fakt to biale podelko jest polaczone tasmami gdzies tam z czyms, ale jak je odkrecisz i lekko wysuniesz to tasmy wyciagniesz - sa podlaczone wtyczkami.
    Taśmy też mam ale oprócz nich są jeszcze doczepione te nieszczęsne linki. Ręce sobie zdarłem żeby to wyjąć i nie dałem rady. (
    Trzeba te linki odczepić albo znaleźć inny sposób dostępu do tych żaróweczek.

marek1975
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj skończyłem wcześniej pracę i postanowiłem zabrać się za te żaróweczki w pokrętłach, a przy okazji chciałem wymienić jedną nad zegarkiem bo też się przepaliła. Póki jeszcze było widno, zabrałem się do pracy.
    Udało mi się wyjąć żaróweczki z pokręteł bez wyjmowania tego białego panelu na którym są umocowane, wyjąłem panel z trzema wskaźnikami (paliwo, zegar i temperatura), wymieniłem żaróweczki, zmontowałem wszystko z powrotem, włożyłem kluczyk do stacyjki, przekręciłem i ..... w górnym panelu ze wskaźnikami zaświeciła się jedna żaróweczka, a w pokrętłach tylko środkowa od siły nawiewu (
    Zabrałem się za górny panel ponownie, w miejsce tej jednej jedynej świecącej podpiąłem nieświecące żaróweczki żeby sprawdzić czy są sprawne, były sprawne. Po włożeniu tej żaróweczki, która jako jedyna świeciła, na swoje miejsce okazało się że i ona przestała świecić!
    Efekt jest taki, że górny panel z 3 wskaźnikami jest niepodświetlony w ogóle (zapalają się i gasną tylko żaróweczki od rezerwy paliwa i za wysokiej temp. silnika), a w pokrętłach świeci się tylko środkowa żaróweczka.

Co może być powodem takiego stanu rzeczy???

Wymianę robiłem przy wyciągniętym ze stacyjki kluczykiem, a w panelu górnym przed każdą wymianą odłączałem wiązkę kabli. Czy mimo wszystko mogłem zrobić jakieś zwarcie i przepalił się bezpiecznik?