Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Komunikat na ICS, brak klimy, nawiewu itp.

Gino
    Gość

Question Komunikat na ICS, brak klimy, nawiewu itp.

Gdzieś chyba o tym było ale nie mogę znaleźć, stąd moje pytanie. Odpalam auto a tu komunikat na ICS foto poniżej, nie działa nawiew, klima i wszystko co z tym związane chodzi o regulację dodatkowo przy zamkniętym bagażniku zapalona jest kontrolka na desce informująca o otwartym bagażniku, nie palą się lampki w drzwiach po ich otwarciu, te na dole. W czym jest problem
    Doszedłem do tego, że przepalony jest bezpiecznik 10 A service pod kierownicą, wymieniam na nowy i od razu przepala a więc wciąż zwarcie ale gdzie szukać?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2012-05-12 14.42.42.jpg
Wyświetleń:	160
Rozmiar:	90.7 KB
ID:	55653  
    Ostatnio edytowane przez Gino ; 12-05-2012 o 20:20

Gino
    Gość

Domyślnie

Kurcze teraz zobaczyłem, że pokrewny temat jest powyżej jak co proszę przenieść, przepraszam stary już jestem....

Użytkownik Rowerzysta Avatar ciecieszek
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150HP

Domyślnie

Gino miałem podobnie. U mnie wyświetlał się ten komunikat nie mogłem otwierać ani zamykać z pilota i nie działało oświetlanie wnętrza. Coś było nie halo z kablami i całą puszką gdzie są bezpieczniki pod kierą. Rozebrałem przeczyściłem i jak dotąd jest ok. Jakby co koleś w przeźmierowie ma 166 na części. Ma tą puchę z bezpiecznikami i listwy chromowe na dach to co szukałeś

Gino
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj wsadziłem zamiast 10 A nowy bezpiecznik 15 A i wszystko wróciło do normy jednak po uzbrojeniu alarmu po czasie sam się załącza i wyje. Myślę, że to kable w pokrywie bagażnika albo alarm, kiedyś miałem z tym problem bez wizyty u speca się nie obejdzie. Dla mnie to czarna magia Co do części jeśli masz na myśli szrot włoszczyzny to mam mieszane uczucia co do nich, części w większości nadają się na śmieci jeśli w ogóle coś mają ale może to nie oni.
    Ostatnio edytowane przez Gino ; 13-05-2012 o 20:14

Mieszka w
    Piła
    Auto

Domyślnie

Nie to nie ital parts czy jakoś tak. Kolo co jakiś czas ma różne auta na rozbiórkę i teraz trafiła się mu 166 2,5 v6 . Sprawdź 889 750 426 to jest numer kolesia.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Sprawdź bezpieczniki i przekaźnik nad filtrem kabinowym.... A co ma wspólnego ten komunikat z c. zamkiem!!!!?? proszę was panowie

Mieszka w
    Piła
    Auto

Domyślnie

Tak jak napisałem był u mnie problem z PUSZKĄ BEZPIECZNIKÓW i to ma to wspólne kolego. Łączenie i przekazywanie impulsów i prądu. Jeśli nie ma przejścia w obiegu prądu to dany element nie działa! Zgadza się?

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

co do alarmu to może masz lampkę zapaloną w aucie, raz niechcący przypadkiem włączyłem lampkę na pozycję stałego świecenia nad lusterkiem i po jakichś 30 minutach zaczynał mi alarm wyć.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Gino
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jacek83 Zobacz post
    Sprawdź bezpieczniki i przekaźnik nad filtrem kabinowym.... A co ma wspólnego ten komunikat z c. zamkiem!!!!?? proszę was panowie
    Bezpośrednio nie ma i nie chodzi o to, że centralny się otwiera i wyje alarm. Stawiam na lampkę w bagażniku jest zwarcie a po zamknięciu zapala się bądź cały czas jest zapalona i po chwili alarm się załącza tak kiedyś miałem. Ostatnio trochę było robione przy aucie i co nieco było rozbierane w tym kable.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

tak tylko bezpieczniki od alarmu sa w bagazniku a od niesprawnej klimy pod maska i jedno ma sie z drugim nijak. Czyli macie problem z klima plus temat rzeka centralny zamek