Na etykiecie jest napisane że środka starcza na 600L paliwa mowa o skyyd butla 0.5L
Widocznie wcześniejsze posty razem pisaliśmy bo twojego nie widziałem![]()
Na etykiecie jest napisane że środka starcza na 600L paliwa mowa o skyyd butla 0.5L
Widocznie wcześniejsze posty razem pisaliśmy bo twojego nie widziałem![]()
aaaa piszesz o 0,5 litra hehe. My bad.Widać tak pisalismy jednocześnie.Ale troszke dziwny przelicznik,bo na 1L jest napisane 1l na 1000L czyli 10ml na 10l.
Zrobiłes literówke 50ml na 60l tak??
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 19-12-2010 o 16:38
No faktycznie masz racje przecinki mi się pomyliły a z litra lepiej obliczyć.
Zwracam chonor z 0.5 litrowej buteleczki wychodzi 8 ml na litr czyli zamało wlałem do 60L paliwa ale to nic się poprawi he he![]()
Odnośnie przesadzenia z ilością środka-kolega w swojej vectrze C 1,9 120km wlał dużo ,o wiele za dużo i tak mu syf ruszyło,że zapchał filtr paliwa,także trzeba uważać i jednak stosować się do etykiety.
Dziś będąc na Statoil w moim mieście spytałem kolegi, który jest ajentem tej stacji od kiedy mają paliwo zimowe. Okazało się, że dopiero od 3 tygodni a co ciekawsze mówi, że niektóre stacje w moim mieście dalej jadą na letnim bo im hurtownie lub rafinerie dają rabaty na końcówki produkcji, żeby się tego pozbyć. Niby niektórzy leją do tego dodatki ale to się nie ma szans dobrze wymieszać w zbiornikach i efekty sami widzicie.
Lepszy motyw miał mój znajomy sprowadzający auta (tzn głównie VW...). Przywiózł golfa "piątego" z instalacją do oleju rzepakowego. Ucieszony, że kupił "po pieniądzach" nawet nie wiedział, że to auto ma taką instalację (dopiero mu wyczytałem na naklejce umieszczonej przy wlewie) i dziwił się, ze mu nie chce palić przy -4 i dziwnie śmierdzi...
Teraz chce na siłę wszystkie naklejki i oznaczenia pościągać bo klienci i wielbiciele tej marki pewnie pomyślą, że to do du...y i nie będą chcieli nic co nie jest typowym TDI.