Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78

Temat: OC czyli gdzie taniej ubezpieczyć alfę :)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Ja proponuję powchodzić na strony ubezpieczycieli ponieważ obecnie prawie każdy posiada kalkulator online i sprawdzimy sobie cenę. Ja akurat najtaniej znalazłem w AXA.

PS: Jeśli ktoś chętny mogę podać kod mojej polisy i będzie wtedy dodakowe 50zł zniżki w AXA (a i ja dostane za to bon ).

Pozrawiam

Edit: Songoku mnie uprzedził
    Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 11-01-2011 o 23:29

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 150KM '06r

Domyślnie

Bon? Myslalem, ze bedzie jakas % znizka. :/ Musze kiedys zajrzec na szczegoly tej mojej polisy.

~Tekken666, a ile ty placisz za OC?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Chętnie skorzystam z tej zniżki więc czekam na numer

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 150KM '06r

Domyślnie

Ok. nr polisy poszedl na PW. Jak ktos jeszcze bylby zainteresowany znizka, to nie ma problemu

BTW Na pelen pakiet (OC + AC) dostanie 100zl znizki.

BTW2 ~mmlover napisz ile ci obliczyli biorac pod uwagi te znizke.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Mi Liberty wyliczyło o prawie 300 zł drożej OC niż reszta. Co do PZU gdy pójdzie się osobiście z wymówieniem do siedziby nie jakiegoś pośrednika i powiemy że rezygnujemy ponieważ idziemy do innej firmy tańszej to robią zniżkę specjalny klient 20% lub 25% nie pamiętam. Ja obecnie mam OC + Assistance w mBanku i była to najtańsza oferta + ich też jest że można rocznie/ pół rocznie/ kwartalnie bądź miesięcznie płacić a różnica wychodzi między nimi nie tak straszna
    Ja też mam mBank, z NNW + OC 257zł za rok . Taniej nigdzie nie znalazłem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Łysy0800
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002r.

Domyślnie

Mi najtaniej OC+AC+NW wyszło w Allianz ale UWAGA- tylko przy zamówieniu internetowym BEZ pośrednika!

Dla kilku już osób w rodzinie zamawiałem tam ubezpieczenia- różne samochody, różne konfiguracje ubezpieczeń. i ZAWSZE wychodziło tam najtaniej.

Ja sam nie mam w Allianz, bo nie mam zniżki na AC. W Liberty mieli promocję przeniesienia zniżek z OC na AC i wyszło mi 150zł drożej niż Allianz ze zniżkami. Oczywiście w innych TU wychodziło dużo drożej- nawet o 1000zł przez brak zniżek na AC.

Ale z pełnymi zniżkami najtaniej w Allianz.

https://www.allianzdirect.pl/ubezpie...czenie-oc.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

Tak jak kolega wcześniej napisał - na koszt ubezpieczenia wpływa wiele czynników a jednym z najważniejszych jest regionalizacja. Zupełnie inna kwota wyjściowa jest dla osoby zamieszkującej duże miasto a inaczej dla wiosek. No i oczywiście wiek kierownika, również jest tu dość istotny. A jak już wszyscy będziemy korzystać z tych najtańszych - to sami sobie będziemy klepać belle bo na dobre odszkodowanie z TU nie będzie co liczyć hehe. Taka niestety jest prawda.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Cytat Napisał Songoku Zobacz post
    Bon? Myslalem, ze bedzie jakas % znizka. :/ Musze kiedys zajrzec na szczegoly tej mojej polisy.

~Tekken666, a ile ty placisz za OC?
    W zeszłym roku (polisa do marca) w AXA zapłaciłem 577zł, ale nie mam jeszcze full zniżek.

Dostaje się bon Sodexo na kwotę 50zł (wiem bo już raz dostałem).

Jeśli ktoś byłby chętny na zniżkę 50zł w AXA to pisać
    Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 12-01-2011 o 17:41 Powód: błąd

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Benefia równe 400zł za Alfe 2.5v6 60%zniżki

Użytkownik Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995

Domyślnie

Ja też mogę polecić AXA. Mi wyszło najtaniej ze wszystkich ofert (trzy lata bezszkodowej jazdy, trzy lata stażu za kierownicą, wiek 42, jedyny właściciel - żona - nie ma prawa jazdy). Dodatkowym atutem jest możliwość opłacenia składki w czterech równych ratach. Na dodatek nieważne czy opłata jest w ratach, czy jednorazowa: wysokość składki jest taka sama.
    Rozważałem też ofertę mBanku z racji tego, że tam można składkę opłacać miesięcznie (suma za raty była wyższa niż przy opłacie jednorazowej) ale nie mogli się wyrobić z przekształceniem konta na wspólne z żoną a to był warunek zawarcia umowy OC.

Tak swoją drogą to ciekawe czy kiedyś OC będzie przypisane do kierowcy a nie do samochodu? Byłoby to dużo uczciwsze.
    Zasada powinna być prosta: każdy posiadacz prawa jazdy ma obowiązek wykupienia OC, niezależnie od tego czy posiada samochód czy też jeździ cudzym. Ułatwiłoby to życie wszystkim i nie istniałyby kombinacje z rejestrowaniem samochodów na wujków, ojców, mamy itp. każdy odpowiadałby sam za swoje czyny. Posiadacze więcej niż jednego samochodu też byliby zadowoleni, ponieważ mieliby do kupna tylko jedną imienną polisę. Jedyną "poszkodowaną" grupą byliby młodzi kierowcy, ponieważ nie byłoby możliwości oszukania ubezpieczyciela tak jak obecnie (podany wyżej tata, wujek, mama itd.). Oczywiście kierowcy nie posiadający samochodu zaraz by protestowali, że muszą płacić OC nie jeżdżąc ale teraz tak samo mogą protestować "niedzielni": kierowcy: jeżdżą sporadycznie a muszą płacić pełne OC tak samo jak ci, którzy jeżdżą po 50-100 tys. km rocznie.
    Gdyby jeszcze indywidualne OC połączyć z kontem punktowym (brak punktów = zniżki, punkty na koncie, np. powyżej 12 = zwyżki) to sytuacja byłaby bardzo sprawiedliwa.

Np. ostatnio szwagier poprosił mnie bym pojechał za nim jego drugim samochodem (Polonez) za pierwszym (Vectra), który zostawiał u mechanika i zabrał go do domu. Gdybym w obecnej sytuacji prawnej wjechał w Vectrę to on straciłby zniżki a przecież nie byłby on niczemu winien. Ja w takim przypadku nie poniósłbym żadnych konsekwencji.
    Ale cóż... Ubezpieczyciele doją nas jak mogą i szukają wszystkich możliwości by podnosić i różnicować składki (marka, pojemność, itd.), więc moje marzenie pewnie nieprędko - albo nigdy - się nie zrealizuje.
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    sigpic154_7.gif