Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: [156] Przednia szyba

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

gówniany pomysł mówicie ?
    a ile macie odprysków od takich palantów którzy jadą takim tirem ze żwirem i sypie im się po całej drodze ?
    z tego co wiem to mają obowiązek zabezpieczyć sypki ładunek i tylko o takich mi chodzi a nie o bogu ducha winnych
    albo kolejni wariaci którzy po sporych opadach śniegu ledwo odgarną przednią szybę i jazda i nagle z dachu czapa zmarzniętego śniegu ląduje na twoim aucie
    to jest gówniane i tak robią świnie
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 23-01-2011 o 11:15

emaxiq
    Gość

Domyślnie

lysy ja mam 2 takie strzaly na przedniej szybie oddalone od siebie ze 35cm, ogolnie powiedzieli mi, ze obserwowac je tylko i jezeli sie nie powiekszaja nie ma potrzeby zmieniania szyby.. gdyby zaczelo sie powiekszac to wtedy dopiero zmiana, bo naprawa takiego czegos w Bialym to koszt ok. ~100zl ;/

lysy76
    Gość

Domyślnie

Na razie od razu zakleiłem taśmą przezroczystą żeby syf się nie dostał jutro podjadę i się dowiem czy da się to naprawić.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    chojnów
    Auto
    AR156 1.9jtd '01 SW

Domyślnie

ja niedawno wymieniałem 280 zł Nordglass z robocizą jak zacznie pękać to Chyba nie warto kombinować z zaklejaniem i modłami zeby nie pękła dalej

lysy76
    Gość

Domyślnie

Szyba zaklejona, ale niestety coś tam widać ledwo ,ale widać.

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    gówniany pomysł mówicie ?
    a ile macie odprysków od takich palantów którzy jadą takim tirem ze żwirem i sypie im się po całej drodze ?
    z tego co wiem to mają obowiązek zabezpieczyć sypki ładunek i tylko o takich mi chodzi a nie o bogu ducha winnych
    albo kolejni wariaci którzy po sporych opadach śniegu ledwo odgarną przednią szybę i jazda i nagle z dachu czapa zmarzniętego śniegu ląduje na twoim aucie
    to jest gówniane i tak robią świnie
    A nie pomyślałeś,że taki "palant",któremu się sypie po całej drodze nawet o tym nie wie,bo wjechał w dziurę,której jakiś "palant" nie załatał??? Jak dla mnie to się nie popisałeś pomysłowością

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

sypie bo mu się nie chciało zgodnie z przepisami zabezpieczyć sypkiego ładunku i tyle
    no ale zawsze można wszystko zgonić na stan dróg ...

p.s.
    patent jest dobry i sprawdzony i do tego działa ( działa także na przyszłość - bo taki delikwent następnym razem już dobrze zabezpieczy ładunek ) - nie musiałem się nawet popisywać
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 26-01-2011 o 08:17

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    sypie bo mu się nie chciało zgodnie z przepisami zabezpieczyć sypkiego ładunku i tyle
    no ale zawsze można wszystko zgonić na stan dróg ...

p.s.
    patent jest dobry i sprawdzony i do tego działa ( działa także na przyszłość - bo taki delikwent następnym razem już dobrze zabezpieczy ładunek ) - nie musiałem się nawet popisywać
    Sorki,ale jak masz taki tok rozumowania,to tylko pogratulować... A taka przykładowa sytuacja: kiedyś,jak jeździłam jeszcze Punto,zdarzyło mi się,że wysiadł mi czujnik STOPu <czy jak to się tam nazywa>. Kierowcy jadący za mną nie wiedzieli kiedy będę hamować. Czy w związku z tym ja także należę do tych "palantów"??? Może mogłam sprawdzić przed ruszeniem czy wszystko w porządku??? Tak samo jest z kierowcą,który wozi żwir...czy Ty myślisz,że on w lusterku widzi,że coś tam się dzieje. Przed ruszeniem wcale nie musiało się nic sypać. Pod wpływem wjeżdżania co chwilę w jakąś dziurę <a tych nie mało w naszym kochanym kraju>,mogło zacząć lecieć.

Swoim rozumowaniem dajesz wszystkim do zrozumienia,że to Ty jesteś "palantem" <bez urazy>,który wykorzystuje innych do osiągnięcia korzyści...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Serock/Bydgoszcz
    Auto
    156 2,4 JTD CF2, 159 1,9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Madzia M. Zobacz post
    Sorki,ale jak masz taki tok rozumowania,to tylko pogratulować... A taka przykładowa sytuacja: kiedyś,jak jeździłam jeszcze Punto,zdarzyło mi się,że wysiadł mi czujnik STOPu <czy jak to się tam nazywa>. Kierowcy jadący za mną nie wiedzieli kiedy będę hamować. Czy w związku z tym ja także należę do tych "palantów"??? Może mogłam sprawdzić przed ruszeniem czy wszystko w porządku??? Tak samo jest z kierowcą,który wozi żwir...czy Ty myślisz,że on w lusterku widzi,że coś tam się dzieje. Przed ruszeniem wcale nie musiało się nic sypać. Pod wpływem wjeżdżania co chwilę w jakąś dziurę <a tych nie mało w naszym kochanym kraju>,mogło zacząć lecieć.

Swoim rozumowaniem dajesz wszystkim do zrozumienia,że to Ty jesteś "palantem" <bez urazy>,który wykorzystuje innych do osiągnięcia korzyści...
    Madzia M. - znajomość prawa o ruchu drogowym się kłania:
    Ustawa z 20 czerwca 1997 r. Prawo o Ruchu Drogowym art. 61 ust. 5 mówi: "Ładunek sypki może być umieszczony tylko w szczelnej skrzyni ładunkowej, zabezpieczonej dodatkowo odpowiednimi zasłonami uniemożliwiającymi wysypywanie się ładunku na drogę." w pewnym sensie podejście bociana jest uzasadnione, kwestią indywidualną jest natomiast podejście do wykorzystania tej propozycji.

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jaruh Zobacz post
    Madzia M. - znajomość prawa o ruchu drogowym się kłania:
    Ustawa z 20 czerwca 1997 r. Prawo o Ruchu Drogowym art. 61 ust. 5 mówi: "Ładunek sypki może być umieszczony tylko w szczelnej skrzyni ładunkowej, zabezpieczonej dodatkowo odpowiednimi zasłonami uniemożliwiającymi wysypywanie się ładunku na drogę." w pewnym sensie podejście bociana jest uzasadnione, kwestią indywidualną jest natomiast podejście do wykorzystania tej propozycji.
    Wiem o tym,że ładunek powinien być odpowiednio zabezpieczony,ale czasami zdarzają się sytuacje,na które nie mamy wpływu...wrócę do mojego przykładu ze światłem STOPu. Przecież STOP być powinien,ale ja nawet nie wiedziałam,że go nie mam. I w takiej samej sytuacji może być kierowca,któremu sypie się żwir. Ruszając zabezpieczył towar,żeby wszystko było ok ale po drodze coś tam się stało i ten żwir jednak leci. Nie staję w obronie wszystkich takich kierowców,ale tych,którzy rzeczywiście są nieświadomi i mogą trafić na kogoś takiego jak bocian!!! Pomijam tych,którzy świadomie źle zabezpieczają towar... Takich oczywiście powinno się karać!