dzieki. dzisiaj po pracy tak wlasnie zrobie. a czy odpiecie przeplywomierza moze cos dac? jak znikna te szarpania to wtedy bedzie wiadomo
dzieki. dzisiaj po pracy tak wlasnie zrobie. a czy odpiecie przeplywomierza moze cos dac? jak znikna te szarpania to wtedy bedzie wiadomo
odpięcie przepływki to bardzo dobra diagnostyka tylko że w jtd. Niestety w ts-ach się nie sprawdza.
Zauważyłem że masz gaz, może mapy benzyny się rozjechały, robiłeś reset i adaptacje?
dawno nie robilem resetu. a 2 miesiace temu bylem na wymianie filtrow to bylo wszystko ok. zreszta tak samo chodzi na gazie jak i benzynie
to że na gazie i benzynie jeździ tak samo nie znaczy że z mapami wszystko dobrze. Dokończ testy, zrób reset i adaptacje tylko na benzynie (z 200km).
sorry, ze tak duzo pytam. ale wole miec pewnosc. czyli zrobic reset parametrow i pojezdzic na samej benzynie a komputer sam zrobi adaptacje, right ?![]()
Tak.
Zacznij od testu przepływomierza, może reset nie będzie potrzebny.
a ja chcę kupić auto z gazem, brr...
- air mass ( jałowy ) OK
- wyprzedzenie OK
- inj time 2.5 msek ????, mapy od gazu
- lambda regulation 1.2 Ok.
- TRA == - 170 msek, może MAF ale jak jest bład P0170 to nalezy wczesniej zwalczyc bład, testy do odciecia nic nie pomogą.
- ponizej opis usterki z błędem P0170, nalezy spawdzic cały podany tor,szczegółowo.
--
--
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
dzieki za info bubu321 nie ukrywam, ze czekalem jak na zbawienie na Twoj post. tylko nie bardzo rozumiem, co mam sprawdzic pokolei ?
bubu do swojego postu dołączył zdjęcie tam masz opisane co sprawdzić przy błędzie P0170
widzialem, ale nie bardzo cos z tego rozumiem.