Dzieki wielkie chlopaki, przeplywomierz zamowiony na allegro, bosch cena 249zl.
Jak wymienie to napiszy czy cosik lepiej jest.
Dzisiaj odlaczylem przeplywomierz (wtyczke) i samochod jak jezdzil tak jezdzi (slaby przy dolnych obrotach a mocny przy wyzszych), logicznie myslac skoro nie ma roznicy to chyba przeplywka moze byc uszkodzona.
Tak czy inaczej wymienie na nowa.
Termostat tez zamowilem (vernet).
Witam, mam bardzo podobny problem i wlasnie koles proponowal mi podrobke przeplywomierza ale jakos nie jestem przekonany... Moglbys kolego jakis link do tego boscha mi podac ??
znalazlem cos takiego i niby 99zl
http://www.allegro.pl/item296573220_...6_166_gtv.html
czy bylby OK ??
I tak odrazu to co moze byc powodem na zimnym szarpie mi silnikiem i nie da sie wogole dodac gazu, cos jakby delikatnie strzela gdy wciskam go mocniej jakby nie dostawal paliwa... kiedy przelaczy sie na LPG jest ok no ale to musi najpierw zlapac kilka stopni

. Czytalem rozne posty i dzis rano zdjalem wtyczke z przeplywomierza i chodzil normalnie na wolnych obrotach ale jak tylko dodalem gazu to praktycznie gasl... Jak sie troche zagrzeje jest juz lepiej ale ze zdjeta wtyczka nie da sie jechac nawet na cieplejszym... Zastanawia mnie tez czemu jak juz zlapie temperature ok 60/70 stopni i jechalem na LPG przelaczam na benzyne i do 3 tys obr. jakis bardzo slaby jest jak go przegazuje juz zaczyna normalnie chodzic ale i tak jakis mulasty do tych 3tys... potem jakby "turbinka sie zalaczala" na cieplym chodzi i na benzynie i na LPG bardzo dobrze kreci do 7tys i ma kopa no ale i tak do tych nieszczesnych 3tys muli..., PROSZE POMOZCIE MI !! Alfa 156 1.8 TS, dzieki za wszelkie odpowiedzi i wskazowki.