POtwierdzam. Miałem taki sam problem i taki sam komunikat. Po wymianie filtra paliwa wszystko jest OK.
POtwierdzam. Miałem taki sam problem i taki sam komunikat. Po wymianie filtra paliwa wszystko jest OK.
Jak na razie jezdze i wszystko wrocilo do normy. Jest ok.
Mam podobny problem w AR 156 1,9jtd 16v.
Za radą z tego wątku - wymieniłem filtr paliwa. nadal pojawia się komunikat
Uzupełniłem olej do górnej wartości. (5w40). nadal pojawia się komunikat.
Informacja o niskim ciśnieniu oleju pojawia się tylko na wolnych obrotach i gaśnie zaraz po naciśnięciu pedału gazu.
Szykować się na wymianę pompy?
Kolego nie odpalaj tego silnika tylko na lawecie zawieź go do porzadnego warsztatu niech sprawdzą rzeczywiste ciśnienie oleju
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Serio laweta?
Komunikat pojawia się sporadycznie przy odpaleniu, nie zawsze. nie gasi silnika. Silnik pracuje normalnie.
Powiedzcie proszę coś więcej. co się może stać kiedy odpalę?
w październiku.
no chyba kolega nie zaniedbał wymiany oleju co 10tys km , słyszałem zę o JTD trzeba właśnie dbać pod względem wymiany oleju na czas , ja wymieniam co 8 albo 10 tys zależy jak mam czas
Hmmm... a wlałeś jakiś lepszy czy najtańszy? u mnie przy takich samych objawach wystarczyła wymiana oleju na nowy, bo stary był rzadszy od wody... przez co nie trzymał ciśnienia na rozgrzanym silniku. jeżeli nie zmierzysz ciśnienia oleju na zimnym i na ciepłym silniku to nikt Ci to nie podpowie co masz zrobić z tym autem, bo nikt tu z fusów nie wróży (wiem co było kiedy sam pytałem o poradę)... Zacznij od zmierzenia ciśnienia i najlepiej nie odpalaj tego auta, bo jeżeli np padła Ci pompa oleju, to góra silnika się zatrze...
Wtedy dopiero byłby kłopot... póki co... laweta/ hol i do serwisu na manometr...