Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: [156] Pomóżcie mi wybrać

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witam
    wiesz tutaj raczej wszystkie odpowiedzi , choć widze że niektorzy koledzy bardzo się staraja doradzić jak najrozsądniej , będą kierować cię w jedynym słusznym kierunku. To znaczy KUP ALFĘ . Nie dlatego , że ktoś nie chce ci pomoc . Po prostu alfaholizm to choroba , podobnie jak inne holizmy , z tą rożnicą , że ta daje dużo radości i poczucia obcowania z czymś naprawdę wyjątkowy i pięknym . Choroba czasem kosztowna , ale jakże piękna . Doradzam z głebi serca kup alfę i dołącz do grona szczęśliwych alfaholikow
    pozdrawiam

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał kubacik
    wiesz tutaj raczej wszystkie odpowiedzi , choć widze że niektorzy koledzy bardzo się staraja doradzić jak najrozsądniej , będą kierować cię w jedynym słusznym kierunku. To znaczy KUP ALFĘ
    dokładnie - KUP ALFĘ

najlepiej jedz ja ogladać z kimś kto taką ma i wie na co zwrocic uwagę.. no i oczywiście zna się troche na samochodach DD
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

kasbak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał webmaster007
    a ja powiem ze to naprawdę ciężki wybór ale ja wybrałem ar ale 16 c4 mi chodziło po glowie w kombi
    ciężki wybór???daj spokuj tu nie ma wyboru tu jest alfa.audi to jest dobry samochod ale na karawan.KUPUJ ALFE.

adamek
    Gość

Domyślnie

chcesz być inny niż wszyscy, chcesz się wyróżnić, chcesz być zauważony, chcesz mieć styl, chcesz coś zmienić, chcesz stracić głowę dla samochodu KUP ALFĘ.
    też miałem obawy przed zakupem ale trafiła się okazja i kupiłem. Nie żauję zakupu ani żadnej złotówki wydanej na samochód. I już chyba nigdy innym samochodem jeździł nie będe. W nosie ekonomia i to co mówi milion posiadaczy VW golf

Doman
    Gość

Domyślnie

Mialem ten sam dylemat a6 czy alfa. Kupilem 156 i to byl napewno dobry wybor:-)

ieble
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Jednak wybrałem Audi. Pojechałem zobaczyc ta alfe i sie rozczarowalem zawieszenie wypukane jak w starym golfie - w silniku cos stukalo - osiagi auta dobra. Jednak zraziłem sie bo chcialem kupic auto i jechac do domu a nie do mechanika. Pozdrawiam wszystkich i dziekuje wam za odpowiedzi.

Temacik zamkniety.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

biedak...a był tak blisko szcześcia!

kasbak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dddarekj
    biedak...a był tak blisko szcześcia!
    nic dodać nic ująć

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał sqadak
    Zastanów się dobrze nad tym audi podobno w tych silnikach 2,5l lubią zacierać się wałki rozrządu, jeśli ktoś nie pilnował czystości odmy i wymieniał olej rzadziej nisz 15000km, AR po prostu trzeba dobrze sprawdzić żeby potem nie płakać.
    i co ja czytam :shock: a Alfa podobno awaryjna, a wszyscy zgodzie twierdza, ze jednak nie tak bardzo awaryjna jakby sie wydawalo.
    Myslalem, ze jestem akurat na forum tej marki, gdzie przy wyborze auta nie patrzymy na stereotypy i gadanie innych ktorzy nawet moze nie wiedza jak wyglada dane auto, ale slyszeli od znajomego, a ten znajomy mial znajomego, i znajomy znajomego ma brata, a ten brat ma znajomych i jeden ze znajomych brata jest mechanikiem i akurat raz trafil sie taki przypadek, ze zatarly sie walki :roll:
    Osobiscie audi nie lubie-nie pytajcie czemu-OT tak sobie nie lubie i tyle.Wiec wybralbym Alfe

*-zeby nie bylo-niemam urazu do "niemcow", ale akurat audi to ostatnia marka, ktora bym bral pod uwage przy wyborze auta
    Zreszta post nieco opozniony, bo kolega widze juz kupil...oby jezdzil jak najdluzej bezawaryjnie :wink:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał ieble
    Witam.
    Jednak wybrałem Audi. Pojechałem zobaczyc ta alfe i sie rozczarowalem zawieszenie wypukane jak w starym golfie - w silniku cos stukalo - osiagi auta dobra. Jednak zraziłem sie bo chcialem kupic auto i jechac do domu a nie do mechanika. Pozdrawiam wszystkich i dziekuje wam za odpowiedzi.

Temacik zamkniety.
    I słusznie, pod warunkiem że ta A6 jest w lepszym stanie :wink:
    Oczywiście zaniedbana Alfa to dramat i jeden wielki problem, ale podobnie będzie z... zaniedbanym Audi, Saab'em, itd.
    Nie skreślaj marki, skreśl ten egzemplarz. I szukaj dalej.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.