Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: instalacja lpg :)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

@Pawlo12 jest kilka zasad gazowania:
    - nie gazuj tanio, zemści sie to w czasie uzytkowania! (dobrze wykonana usługa kosztuje)
    - nie wybieraj pierwszego lepszego druciarza-"gazownika" bo nawet na najlepszych gratach instalacja nie bedzie prawidłowo działała (wtedy ci są przeciw maja argumentacje....)

p.s
    ja swego czasu w niewiedzy zagazowałem "tanio" po pewnym czasie zrobiło sie drogo... wymiana na lepsze-odpowiednie graty do mojego silnika+poprawki po druciarzach.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    155

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Do trzech razy sztuka. Jedź człowieku do gazownika i to dobrego , doświadczonego w naprawach bo masz gdzieś nieszczelności i gaz ci się gromadzi w kolektorze przez to strzela.
    Byłem. Nie wiem czy doświadczony, ale popsikał po silniku i powiedział, że nie ma nieszczelności.
    A gaz strzelił mi jeszcze ze 3-4 razy po tym jak to napisałem. Teraz mam większy problem - http://www.forum.alfaholicy.org/145_...a_silnika.html

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

No to współczuje.
    Psikaniem po silniku można sprawdzić tylko wycieki gazu na zewnątrz. A skoro tobie strzelało z kolektora to masz coś z samą instalką , może elektrozawór delikatnie przepuszcza i stad te strzały gazu .

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    155

Domyślnie

Gdy jest nie więcej niż 3/4 w skali na miarce oleju to gaz nie strzela. Jeśli doleję do pełna to zaczyna się symfonia Przyczyna dziwna, ale sprawdzona i przetestowana.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Teoretycznie poziom oleju nie powinien mieć negatywnego wpływu na pracę instalacji LPG.
    Popytam mojego gaz-mena przy okazji.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    155

Domyślnie

Ciągle sprawdzam - wcześniej ruszając na niskich obrotach miałem strzał, a teraz gdy mam 3/4 oleju na miarce to zero problemów. Już ponad 160km i ani jednego strzału, gdzie wcześniej miałbym ich już przynajmniej z 5.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    155

Domyślnie

Wyczyszczenie przepustnicy specjalnym preparatem najprawdopodobniej rozwiązało mój problem strzelania gazu. Była też wymiana kabli do świec, ale strzały były w przepustnicy, więc na bank czyszczenie dało ten efekt, który póki co (odpukać) utrzymuje się od około 200km jazdy. Jeśli coś się zmieni - napiszę

dyzio663
    Gość

Domyślnie

Niestety w Legnicy będzie ciężko o dobrego gazownika. Jeżdżę na gazie z 15 lat. Po nową LPG jeździłem do Świdnicy i tylko wtedy nie miałem problemów. Każda inna instalacja się pieprzyła. Osobiście jestem za zwykłymi instalacjami bez komputerów i ingerencji w elektronikę. Wtedy jest najmniej problemów i wszystko można zrobić samemu.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał dyzio663 Zobacz post
    Niestety w Legnicy będzie ciężko o dobrego gazownika. Jeżdżę na gazie z 15 lat. Po nową LPG jeździłem do Świdnicy i tylko wtedy nie miałem problemów. Każda inna instalacja się pieprzyła. Osobiście jestem za zwykłymi instalacjami bez komputerów i ingerencji w elektronikę. Wtedy jest najmniej problemów i wszystko można zrobić samemu.
    Ja tam jeśli chodzi o sekwencje to polecam zakład na kartuskiej ...
    przyjemnie szybko, moze nie najtaniej ale auto zrobilo juz kilka ładnych 10 tysięcy km i bez żadnego uszczerbku
    147 powodów do zadowolenia

Mari_o
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=Dariusz156;604111]Do Koziro "Moja instalacja ma tylko jedną wadę - jak zejdę poniżej 1500 obrotów i dodam gazu to głośno strzela z rury i leci dym spod maski. Miałem tak 2 razy, ale jechałem dalej bez problemów."
    Jeśli auto Ci jeszcze strzela, miałem to samo. Powodem był Reduktor (tzw. Parownik ) wywalone membrany przepuszczały gaz do kolektora.
    Wymiana reduktora załatwia sprawę. Jeżeli masz 12 letnią instalacje to czas świetności reduktora dawno minął.