Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Potrzebna pomoc - oryginalne xenony

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

nie wiem czy przeglądałeś te strony ale zobacz jakie ułatwienie 156 GTA owners with Xenon lights - help - Alfa Romeo Forum 156 GTA owners with Xenon lights - help - Page 2 - Alfa Romeo Forum

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie kiedy xenony ustalają pozycję czy po włączeniu zapłony czy po włączeniu świateł.

---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:23 ----------

dzięki za opis widzę że bardzo się postarałeś.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Po włączeniu świateł i zgodnie z informacjami od innych użytkowników forum robią to co jakiś czas aby reagować na zmiany obciążenia (np. zabrany po drodze dodatkowy pasażer), ale ja aż tak radykalnie nie musiałem kombinować co gościu z tej ang. strony, nie grzebałem tak w instalacji bo jego przeróbka jest prawie nieodwracalna, po mojej w każdej chwili można wrócić do świateł standardowych.
    Ostatnio edytowane przez alfa16v ; 08-07-2011 o 21:36

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

a podłaczałeś je pod kompa ja też ma podłączone tylko te kostki od xenonów bez możliwości powrotu ale po co!!!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Nie, nie podpinałem. Mam kolegów w prywatnym serwisie (wcześniej wszyscy pracowali w serwisie Alfy) i oni mają examiner ale bez potrzebnej przystawki do xenonów i ustawiłem tylko zgodnie z przyrządem ze stacji diagnostycznej czyli poziom "0" co pokrywało się z wcześniejszym ustawieniem lamp zwykłych. Przeglądy przechodzę bez najmniejszego problemu.
    A po co robiłem tak aby można wrócic ? To proste, ten system jest bardzo kosztowny w zakupie i trudno dostępny w "używkach", jeśli spali się przetwornica (mam już jedną w zapasie) to do czasu jej naprawy musiał bym jeździc z jednym światłem, a jeśli by się przytrafiła stłuczka (odpukać) to stare lampy leżą w szafce w garażu (zanim bym znalazł xenony po lifcie) wystarczy tylko wpiąć oryginalną wtyczkę, a nie przejściówkę

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ja niestety miałem małego dzwona przodem a kolega ma części do alf i fiatów to mi je w dobrej cenie puścił. a teraz przy chwili czasu zrobie poziomowanie.