Napisał
Szuwar241
[/b][b]Witam wszystkich serdecznie. Na początek może nakreśle jak wygląda sytuacja. Otóż, mam 19 lat za dwa miesiące mature.. a po niej studia.. i zamierzam kupić pod koniec wakacji swój pierwszy samochód. Kocham włoskie samochody.. jestem zwolennikiem filozofii Jeremiego Clarksona na temat samochodów, mianowicie samochód musi mieć dusze.. styl i klase..i wyzwala nieprawdopodobne emocje u kierowcy. Jak wszyscy wiemy takie właśnie są Alfy. Chcę kupić 156 w okolicach 2000 roku z silnikiem 1.6 lub 1.8 a kto wie może nawet i 2.0, jednak chyba 1.8 bedzie najodpowiedniejszy z resztą jak uważacie? Będę miał na to około 17-18 tys zł. Ale tu pojawia sie problem. Wszyscy dookoła mi mówią, że będę tego żałował ponieważ Alfy się psują, rozpadają w trakcie jazdy, są nie ekonomiczne i ogólnie nieodpowiednie dla takiego człowieka jak ja. I tu potrzebuje waszej pomocy. Błagam pomóżcie, doradźcie jako właściciele tego samochodu... Chciałbym wiedzieć o nim wszystko od strony użytkowania. POMOCY! Z góry dziękuje.