to zrób tak i będzie gitzapal auto, ustaw ogrzewanie na max. i czekaj do włączenia wentylatora chłodnicy, termostat się otworzy płyn pójdzie w obieg i będzie git
![]()
to zrób tak i będzie gitzapal auto, ustaw ogrzewanie na max. i czekaj do włączenia wentylatora chłodnicy, termostat się otworzy płyn pójdzie w obieg i będzie git
![]()
To już tak robiłem i nic z tego![]()
a zawór i dzwigienkę sprawdziłeś jak bikermarek pisał? sprawdz jeszcze drożność przewodów (na powrocie z nagrzewnic do silnika).
Poza tym brak ogrzewania, zapowietrzanie się układu to pierwsze objawy UPG.
Zobaczę
---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 14:54 ----------
Hej chłopaki to faktycznie było to sprzęgiełko od zaworka![]()
Czyli trafiłem![]()
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Tak trafiłeś wielkie dzięki za pomoc![]()
Hej chłopaki mam alfę 155 1.8 B+G 96rok. i coś dużo gazu mi pali i nie wiem czemu to tak się robi. Bo gaz był ustawiany, wymieniane filtry i wraz dużo pije. na butli 35 l robię tylko góra 220 km. Instalacje to mam firmy SEC sekwencja. Czemu ona tyle pali???
Witam
Ogrzewanie na maxa i niech pracuje na wolnych obrotach tag długo zeby załączył sie wentylator ze 2 razy, w mojej tak sie odpowietrzył układ
OT
Na górze chłodnicy po lewej albo prawej stronie jest odpowietrznik, przydaje się gdy wymieniamy cały płyn chłodzący.
Nie wiem skąd tyle problemów, u siebie już kilka razy wymieniałem płyn i zawsze jest odpowietrzony po krótkiej trasie.