Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Temat: jak sprzedać alfe 156

Gierap
    Gość

Domyślnie

Sam jestem na etapie poszukiwania AR dla siebie i faktem jest że pierwszym czynnikiem jest cena, drugie to stan ogólny samochodu ale i osoba poprzedniego właściciela ma wiele do sprawy, bo jeżeli widzę(słyszę) że to gość rzetelny i nie wciska mi bajek o przebiegu poniżej 100k,bezwypadkowości czy innych takich sprawach to i na auto spoglądam milej, niestety większość ( a może wszyscy :?: ) sprzedający w PL próbują zatajać różne fakty dotyczące pojazdu i później jadę X kilometrów tylko po to żeby się okazało że przez telefon sprzedawca kłamał, mimo tego że mówiłem że jak przyjadę i będzie inaczej niż mówił to i tak nie kupię choćbym miał 500km jechać,chodź wiadomo że od używanego samochodu nie oczekuję stanu nowego, to jednak większość używanych samochodów jest w stanie co najwyżej średnim, więc jak Twoja AR jest zadbana to w końcu może trafić na swojego kupca.
    Także doradzam Ci tak jak ktoś pisał umiarkowaną szczerość, nie ma sensu oszukiwać no i cena atrakcyjna, a i nie zapomnij np. umyć auta do zdjęć w ogłoszeniu (zawsze to świadczy coś o właścicielu, ale i daje kupującemu lepszy widok na samochód) , czy o tym żeby nie pisać tych znanych frazesów "IGŁA","Nic nie puka, nie stuka", lepiej napisać że samochód zadbany i szanowany.
    Mimo że jestem w tym momencie kupującym to tak skonstruowane ogłoszenia działa że jestem w stanie zapłacić takie pieniążki które są zbliżone do wymagań cenowych poprzedniego właściciela( szkoda że jeszcze takiego ogłoszenia nie trafiłem )

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Gierap
    Sam jestem na etapie poszukiwania AR dla siebie i faktem jest że pierwszym czynnikiem jest cena, drugie to stan ogólny samochodu ale i osoba poprzedniego właściciela ma wiele do sprawy, bo jeżeli widzę(słyszę) że to gość rzetelny i nie wciska mi bajek o przebiegu poniżej 100k,bezwypadkowości czy innych takich sprawach to i na auto spoglądam milej, niestety większość ( a może wszyscy :?: ) sprzedający w PL próbują zatajać różne fakty dotyczące pojazdu i później jadę X kilometrów tylko po to żeby się okazało że przez telefon sprzedawca kłamał, mimo tego że mówiłem że jak przyjadę i będzie inaczej niż mówił to i tak nie kupię choćbym miał 500km jechać
    (...)
    jestem w stanie zapłacić takie pieniążki które są zbliżone do wymagań cenowych poprzedniego właściciela( szkoda że jeszcze takiego ogłoszenia nie trafiłem )
    Jeżeli mogę poradzić, sprowadź auto na zamówienie z zachodu. Przez kogoś poleconego. Ja raz w życiu kupiłem auto w Polsce i bardzo żałowałem. A jak czytam że ludzie kupują krajowe AR156, i jedyne co musieli po zakupie wymienić to wariator, przednie zawieszenie i panewki to po prostu szlag mnie trafia jakie gówno ludzie sprzedają i jak auto można zajechać. Kup zadbane z zachodu, serwisowane, nie pożałujesz. Ja mam takie 2 auta i nie żałuję ani chwili że kosztowały mnie w sumie jakieś 10-20% więcej niż zajechane polskie szroty.

Sorki b.pawelek ale sam wiesz że taka jest prawda.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

alfa niestety wymaga ode mnie uwagi na kazdej dziurze. Wracam do domu nie przekraczajac 30 km/h. A koledzy meskami,golfami, hondami tylko sie smieja. wymaga ogromnej uwagi i nasłuchiwania non stop czy cos sie nie psuje. Mało prawdopodobne zeby kolejna to była bella. nastepną kupie tylko z salonu jako nówke. Poki co na to mnie nie stać. Szkoda mi tylko tego co w nią wsadzone bo wychodzi tego wiecej niż jest warta. ale jak znam moje szczescie nowemu włascicielowi dłuuuuuuuuugo sie nie zepsuje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    alfa niestety wymaga ode mnie uwagi na kazdej dziurze. Wracam do domu nie przekraczajac 30 km/h. A koledzy meskami,golfami, hondami tylko sie smieja. wymaga ogromnej uwagi i nasłuchiwania non stop czy cos sie nie psuje. Mało prawdopodobne zeby kolejna to była bella. nastepną kupie tylko z salonu jako nówke. Poki co na to mnie nie stać. Szkoda mi tylko tego co w nią wsadzone bo wychodzi tego wiecej niż jest warta. ale jak znam moje szczescie nowemu włascicielowi dłuuuuuuuuugo sie nie zepsuje
    Wybacz, ale w ogóle nie rozumiem... Z tego co piszesz, wynika, że Alfa to awaryjny samochód, przynajmniej Twój egzemplarz. Chociaż nie zauważyłem, byś gdziekolwiek napisał, że Ci się zepsuła... Poza tym masz podpis: "zapalony Alfista". No i na koniec, sądzisz, że inne samochody są mniej awaryjne? Zwłaszcza jeśli chodzi o zawieszenie użytkowane na polskich drogach... A może kupiłeś źle eksploatowaną Alfę?
    Jakoś to wszystko kupy mi się nie trzyma...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witaj
    ja ci coś powiem . przy zakupi jak i sprzedaży samochodu wyznaje jedna zasadę jak sie targujesz i gość dużo zjeżdża z ceny to musi być mina. jak nie masz cisnienia żeby sprzedać to czekaj na kogoś kto ci zapłaci tyle , żebyś był zadowolony. Jak masz strupa i trzeba go opylić to sprzedaj pierwszemu ktory daje pieniądze, nie ważna jakie jak wytargował to z marginesu ktory urwał pokryje sobie naprawy. Ja swojej jeszcze nie spyliłem bo fura jest dopieszczona, a za połdarmo nie oddam . Auto mam do sprzedania a jeszcze rozrząd wymieniłem , teraz drążek stabilizatora i olej w skrzyni wymienię bo jest już taka potrzeba, ale za chińskiego boga nie oddam za psie pienbiądze . Jak ktos zapłaci ile chcę to kupi dobre auto.A jak ktos szuka taniego to niech szuka dalej. N ie przemawiaja do mnie argumenty , że włoszczyzna to badziewie i trzeba to za psi pieniądze oddawać . jak cos jest dobre to musi kosztować i tyle.
    pozdrawiam

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Wybacz, ale w ogóle nie rozumiem... Z tego co piszesz, wynika, że Alfa to awaryjny samochód, przynajmniej Twój egzemplarz. Chociaż nie zauważyłem, byś gdziekolwiek napisał, że Ci się zepsuła... Poza tym masz podpis: "zapalony Alfista". No i na koniec, sądzisz, że inne samochody są mniej awaryjne? Zwłaszcza jeśli chodzi o zawieszenie użytkowane na polskich drogach... A może kupiłeś źle eksploatowaną Alfę?
    Jakoś to wszystko kupy mi się nie trzyma...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Z mojego doswiadczenie także wynika że alfa to awaryjny samochod i tego nie kryję, a porównie mam z innymi markami, których mialem wiele.
    Nie znaczy to jednak że Alfa to zły samochód, lecz wręcz przeciwnie.
    Poprostu klika części zamiennych szybciej ulega zużyciu niz w innych samochodach.Jest to jednak drobiazg w stosunku do tego co samochód oferuje.
    Jeśli komuś auto daje popalić to zrozumiałe że ma dość i chce sprzedać.Dlatego też ludzie sprzedają somochody aby kupic nowsze.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Jaka kwota Cie interesuje?

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    alfa niestety wymaga ode mnie uwagi na kazdej dziurze. Wracam do domu nie przekraczajac 30 km/h. (...)
    Współczuję.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

piotr_tk
    Gość

Domyślnie

już jakiś czas temu zastosowałem sie do wszystkich tu porad mimo że ich nie znałem i o konkretnego klienta ciężko, każdy chce tanio fajną alfę wyrwać, a jak coś porządnego to nikt nie umie docenić
    ja w każdym razie czekam i autorowi tego wątku to samo doradzam, przyjdzie kupiec który pozna się na alfie i kupi za tyle co chcesz

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

Alces moja alfa była dobrze eksploatowana. Po prostu przeraza mnie raczej wizja ze wachacze bede musiał jeszcze raz wymienić i znów bekne 2k za jakies elementy zawieszenie. bo zawias na naszych drogach predzej czy pozniej poleci. Alfa jest dopieszczona jak tylko sie da. Wszystko regularnie robione itd i tp wiec nie planuje sprzedawac jej za 8000 czy 9000. Jedyne co mnie czeka na ten sezon (albo i nie mnie) to zabezpiecznie podwozia bo poki co zrobiona jest sama buda. Poczekam na jakies oferty i jestem otwarty na wszelkie rozsadne propozycje. Jest to już jednak stare auto a ja przestaje widziec sens tych wydatków.

Mimo to uwazam ze jest to auto wspaniałe i napewno go nie sprzedam jakiemus łysemu pałownikowi albo komus kto z marszu przyzna sie do checi stuningowania mojej belli gazem LPG.